Eg kjem med toget

roman

Velg format

kr 299
ISBN
9788249506019
"Skildringane er så fint skrivne at lesinga nesten får ein meditativ karakter. Ved å delta i det stille livet ved havet er det som eg sjølv får roa ned og klårna tankane ... dette er ei vakker bok"
MERETE RØSVIK GRANLUND, DAG OG TID
"Ved en lavmælt presisjon skriver hun fram historien mellom jeget og Eli. Stemningen i teksten er kjølig og ren. Romanen er elegant skrevet, og underbygger historiens tematikk. Språket og det tematiske innholdet underbygger hverandre, og gir romanen en lyrisk fortettet stil"
LINDA KASPERSEN, ADRESSEAVISEN
"Ingrid Z. Aanestad er poetisk, morsom og ulykkelig på samme tid i en intens fortelling ... Det uuttalte ulmer under overflaten og gir intensitet til fortellingen. Aanestad behersker antydningens kunst, og lar scener og samtaler bli stående dirre – ofte på litt dramatisk vis ... I dette romanuniverset synes hver bit, hver setning å romme hemmelige spor og avgjørende betydning. Det gjør den god å lese"
MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET
"Stramt komponert, med bergmanske undertoner ... Her er ikke ett overflødig ord, hver setning telle. Det flotte er at økonomiseringen med språket skaper sterkere bilder i leseren enn de fleste mer ordrike bøker klarer å fremmane. Den for så vidt enkle intrigen er aldri stillestående, små overraskelser tvinger handlingen fremover ... et ungt talent det er verdt å følge"
GABRIEL M. VOSGRAFF MORO, MORGENBLADET
"Aanestad får fortellingen til å leve og vibrere"
SUSANNE CHRISTENSEN, KLASSEKAMPEN
"På mesterlig vis utnytter hun de knappe og lyriske beskrivelsene av landskapet utenfor huset til å skape stemning og overskridelse i teksten ... hun våger å dvele ved hverdagens minste bestanddeler. Og resultatet er beundringsverdig."
SILJE STAVRUM NOREVIK, BERGENS TIDENDE
"Høstens lille bokperle ... en liten perle, polert av ruskete vinder, sandstrender og ensomhet ... Det er en vakker, liten stemningsroman, ren i språket, avstemt og fin ... bøkene til Ingrid Z. Aanestad roper ikke høyt, de støyer ikke, de tildrar seg ikke oppmerksomhet på den måten. De er som en sval tone som bryter gjennom kaos, en tone det ikke går an å la være å låne øre til ... Det er bare å glede seg til neste gang."
KAREN FRØSLAND NYSTØYL, VÅRT LAND
"Her beviser Aanestad at ho har noko på bokmarknaden å gjera. Eg vil ta så sterkt i som å seia at det er språkkunst det ho skapar ... Hadde det funnest ein pris for den beste andreboka, ville Ingrid Z. Aanestad vore ein sterk kandidat"
AUDUN SKRYTEN, JÆRBLADET
"Imponerande og eigenarta ... Aanestad tek så varsamt i alt; dialogane, personane, hendingane. Effekten er formidabel, ho opparbeider seg ein kontroll over teksten der berre ein liten dytt set i gang ringverknader som skvalpar langt over kantane i det vesle tekstuniverset ... Ho har makta å ivareta ein særeigen stil, men har opna opp dei små flatene på meisterleg vis"
SOFIE BRAUT, STAVANGER AFTENBLAD
"Stilsikkert om hemmelege kjensler og lengsler ... eit stilsikkert stykke konsentrert prosa som igjen syner at Ingrid Z. Aanestad er ei seriøs og talentfull røyst"
KNUT ØDEGÅRD, AFTENPOSTEN
"Aanestad har gitt oss et fint, lite rom mellom to permer ... Det er et godt rom å være i. Boka er som en film uten lyd, som en sval tone som bryter gjennom kaos. Godt for sjelen"
KAREN F. NYSTØYL, VÅRT LAND Kritikernes favoritter 2008
"Årets store positive overraskelse! Eg kjem med toget er Ingrid Z. Aanestads andre roman, og med denne vakre, strippede romanen skriver hun seg rett inn blant de beste. Formen er minimalistisk, den ytre handlingen sterkt begrenset, samtalene består av taushet, de fleste spørsmålene får stå åpne. Men gjennom fokuseringen på enkle, hverdagslige detaljer og lite annet, skapes en ladet stemning som både griper og som etter hvert fortettes av spenninger, muligheter og kanskje også håp"
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD Kritikernes favoritter 2008
Eg går inn i huset med den kalde klare kroppen, eg går inn til henne, ho søv og pustar stille som før. No tenker eg ikkje på noko. Eg legg meg oppå den varme ryggen hennar, ho vaknar og snur hovudet over til sida, ho snur seg mot meg. Ho kjem med toget, Eli møter henne på stasjonen i ein liten by ved kysten. Det er vinter og fleire år sidan sist dei såg kvarandre. Nokre veker bur dei saman i huset til Eli, i huset hennar som ligg ned mot havet. Eg kjem med toget er stemningsberande, vakkert avstemt skrivekunst frå ein kresen stilist.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2008
ISBN 9788249506019
Innbinding Innbundet
Tittel Eg kjem med toget
Bokgruppe 411
I salg 08.08.2008
Design Exil Design
Emne Kvinner Skjønnlitteratur Romaner Sjalusi Vennskap
Ingrid Z. Aanestad

Ingrid Z. Aanestad

Ingrid Z. Aanestad er fødd i 1983 og vaks opp i Klepp i Rogaland. Hun studerte ved Forfatterstudiet i Bø og senere ved Litterär gestaltning i Göteborg. Hun debuterte med romanen I dag er ein fin dag i 2006. Hun har også gjendiktet boka Woolgathering av Patti Smith til norsk, den kom ut under namnet Sanka ull.

I 2012 mottok Aanestad Rogaland fylkeskommunes litteraturstipend.Utgitt på Oktober:

2022 Heim (essay)
2020 Ein dag vaknar me og det er sommar (Roman)
2018 Kva hender i romanen? (Faglitteratur)
2016 Sibylle (Roman)
2013 Sol, seier ho (Roman)
2010 Stormkyss (Roman)
2008 Eg kjem med toget (Roman)
2006 I dag er ein fin dag

Flere forfatterpotretter

Les mer