Bla i boken

Dobbeltgjenger

en reise inn i speilverdenen

Velg format

kr 449
På lager
ISBN
9788249527601
"Mange har forsøkt å beskrive det før, men Klein gir blant de beste beskrivelsene av det merkelige stedet der ytre høyre og fritenkende hippier har funnet hverandre gjennom en felles avsky mot staten, som jeg har lest … Klein er sylskarp i sine betraktninger … «Dobbeltgjenger» er et imponerende stykke arbeid i å beskrive det kaoset som nå utgjør vestens splittede virkelighetsforståelse post-korona"
ODA FAREMO LINDHOLM, VG
"[En] vilt fascinerende bok … Kleins store fortjeneste er at hun i sin nye bok ikke bare går inn i sfæren av algoritmefôrede konspirasjonsteoretikere på USAs ytre høyrefløy, og at hun gjør det med en genuin nysgjerrighet for deres beveggrunner. I «Dobbeltgjenger» holder hun like selvfølgelig speilet opp mot den venstresida hun selv tilhører … Det er Kleins merkeligste, mest viltvoksende bok, men i mine øyne også den mest velskrevne og humørfylte"
ASTRID HYGEN MEYER, KLASSEKAMPEN
Tvillingskikkelser har i århundrer blitt forstått som varsler eller budbringere, og for Naomi Klein blir forvekslingen besettende. I et forsøk på å forstå dobbeltgjengerens politiske ferd bestemmer hun seg for å følge etter - inn i en speilet, men uhyggelig fordreid virkelighet, full av farlig informasjonsspredning, myndighetsskepsis, konspirasjonsteoretikere og vaksinekritiske mammabloggere.

Dobbeltgjenger. En reise inn i speilverdenen kan leses som en guidebok for vår skremmende samtid. Med stort alvor og en kledelig snev av humor og selvironi skriver Naomi Klein for alle som strever med å forstå hvorfor det politiske landskapet har blitt så forvrengt. Finnes det en vei ut av den kollektive svimmelheten? Hva er det på den andre siden av speilglasset som lokker og drar? Og hvordan skal vi føres tilbake til kampen for det som virkelig betyr noe?


Kanadiske Naomi Klein er forfatter, journalist og aktivist og en av vår tids største tenkere.]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249527601
Innbinding Innbundet
Tittel Dobbeltgjenger
Bokgruppe 420
Oversetter Anders Dunker
I salg 15.05.2024
Design CS Richardson
Emne Identitet Internett Personlige beretninger Faglitteratur Høyreekstremisme Konspirasjonsteorier
Naomi Klein

Naomi Klein

Naomi Klein (f. 1970 i Canada) er forfatter, journalist og aktivist. Hun ble verdensberømt for sin debutbok No Logo (2000, på norsk i 2001), som solgte en million eksemplarer og ble antiglobaliseringsbevegelsens viktigste kampskrift. Klein har siden skrevet flere innflytelsesrike bøker, b.la. Sjokkdoktrinen (2007, på norsk samme år) og Dette forandrer alt (2014, på norsk i 2015). Naomi Kleins featureartikler publiseres regelmessig i aviser verden over. Hun er en av vår tids viktigste tenkere. Dobbeltgjenger. En reise inn i speilverdenen er hennes nyeste bok.


Utgitt på Oktober:

2024 Dobbeltgjenger. En reise inn i speilverdenen
2020 Det brenner. Et flammende innlegg for en grønn new deal
2015 Dette forandrer alt
2007 Sjokkdoktrinen
2002 Stengsler og åpninger
2001 No Logo
Les mer