Dobbeltgjenger

en reise inn i speilverdenen

Velg format

kr 449
Kommer for salg
15.05.2024
ISBN
9788249527601
I 2011 erfarer Naomi Klein for første gang å bli forvekslet med en kvinne med samme fornavn som henne selv - men med fullstendig andre synspunkter. Forvekslingen, som skjer stadig oftere og først virker for tåpelig til å ta på alvor, blir snart besettende: I det påfølgende tiåret beveger «Den andre Naomi» -- feministforfatteren Naomi Wolf - seg mer og mer mot ytterkantene i det amerikanske politiske landskapet. Hun blir toneangivende for et ytre høyre som vokser seg stadig sterkere, godt hjulpet av fremveksten av sosiale medier og - helt avgjørende - covid19-pandemien. For å bedre kunne forstå dobbeltgjengerens politiske ferd, følger Naomi Klein etter - inn i en virkelighetsforvrengt speilverden, full av farlig informasjonsspredning, myndighetsskepsis, konspirasjonsteoretikere og vaksinekritiske mammabloggere.

"Dobbeltgjenger. En reise gjennom speilverdenen" er en slags guidebok for vår skremmende samtid. Med stort alvor og en kledelig snev av humor og selvironi, skriver Naomi Klein for alle som har gått seg bort i internettets kaninhull og som lurer på hvorfor politikken har blitt så dødsens forskrudd. Finnes det en vei ut av denne kollektive svimmelheten? Hva er det i det ekstreme landskapet som lokker og drar? Og hvordan skal vi finne tilbake til kampen for det som virkelig betyr noe?

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249527601
Innbinding Innbundet
Tittel Dobbeltgjenger
Bokgruppe 322
Oversetter Anders Dunker
Design CS Richardson
Emne Økonomisk kriminalitet Identitet Faglitteratur Personlige beretninger Konspirasjonsteorier Internett
Naomi Klein

Naomi Klein

Naomi Klein (f. 1970 i Canada) er forfatter, journalist og aktivist. Hun ble verdensberømt for sin debutbok No Logo (2000, på norsk i 2001), som ble antiglobaliseringsbevegelsens viktigste kampskrift. Klein har siden skrevet flere innflytelsesrike bøker, b.la. Sjokkdoktrinen (2007, på norsk samme år) og Dette forandrer alt (2014, på norsk i 2015). Naomi Kleins featureartikler publiseres regelmessig i aviser verden over. Hun er en av vår tids viktigste tenkere. Dobbeltgjenger. En reise gjennom speilverdenen er hennes nyeste bok.


2024 Dobbeltgjenger. En reise gjennom speilverdenen
2015 Dette forandrer alt
2007 Sjokkdoktrinen
2001 No Logo
Les mer