Bla i boken

Det brenner

et flammende innlegg for en grønn new deal

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249523047
"allerede noen få sider ut i denne samlingen, var skepsisen begravd … Kleins store styrke, etter min mening, er at hun plasserer de klimaendringene vi nå ser inn i en større politisk ramme …Kleins prosjekt er å vise oss at en ny, grønn samfunnskontrakt, hvor også fattigfolk er med og bestemmer, er en fremtidsvisjon som vi alle kan tro på … Nå er tiden kommet for å meisle ut nye tanker om hvor vi ønsker å dra for å få mer solid grunn under føttene. Klein vil omvende oss. Rett og slett. Og hun kan klare det"
ANDREW P. KROGLUND, VÅRT LAND
I over 20 år har Naomi Kleins bøker definert vår tid. Beskrevet hvordan kloden vår, og svært mange av menneskene som bor på den, utnyttes og presses. Ropt på at vi endrer strukturene som støtter og rettferdiggjør utnyttelsen. Det handler om klimaforandringer. Om makt og ulikhet, kapitalisme og markedslogikk. Om solidaritet, rettferdighet og handling.

I "Det brenner" samles for første gang Kleins tekster fra klimasammenbruddets frontlinjer. Hun tar oss med fra et orkanrammet Puerto Rico til korallblekingen av Great Barrier Reef, via hetebølger i Europa til Vatikanstatens nye vilje til å kjempe for miljøet. Og hun gjør det lysende klart hvordan fremveksten av populisme i Vesten er knyttet til klimabenektelse.

Vi vil ikke kunne forstå eller gjøre noe med klimaforandringene hvis vi ikke forsøker å endre de samfunnsmessige strukturene som har skapt dem. Klein viser hvordan den eneste veien videre ut av en forurenset verden går gjennom en politisk reform: et konkret sett med tiltak for å bekjempe den økende trusselen om total miljøkatastrofe. En grønn New Deal.

"Det brenner" er en alvorlig og engasjert henvendelse til oss alle - ikke minst til ungdommen, som har begynt å kreve handling.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249523047
Innbinding Innbundet
Tittel Det brenner
Bokgruppe 322
Oversetter Bjørn Alex Herrman, Gøril Eldøen, Magne Tørring, Guro Dimmen
I salg 22.09.2020
Emne Miljøvern Klimaendringer Faglitteratur Miljøpolitikk
Naomi Klein

Naomi Klein

Naomi Klein (f. 1970 i Canada) er forfatter, journalist og aktivist. Hun ble verdensberømt for sin debutbok No Logo (2000, på norsk i 2001), som solgte en million eksemplarer og ble antiglobaliseringsbevegelsens viktigste kampskrift. Klein har siden skrevet flere innflytelsesrike bøker, b.la. Sjokkdoktrinen (2007, på norsk samme år) og Dette forandrer alt (2014, på norsk i 2015). Naomi Kleins featureartikler publiseres regelmessig i aviser verden over. Hun er en av vår tids viktigste tenkere. Dobbeltgjenger. En reise inn i speilverdenen er hennes nyeste bok.


Utgitt på Oktober:

2024 Dobbeltgjenger. En reise inn i speilverdenen
2020 Det brenner. Et flammende innlegg for en grønn new deal
2015 Dette forandrer alt
2007 Sjokkdoktrinen
2002 Stengsler og åpninger
2001 No Logo
Les mer