Dette forandrer alt

kapitalismen mot klimaet

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249516087
«Fengslende og dramatisk … om en avgjørende kamp om jordas skjebne, der vi enten tar tilbake kontrollen over planeten fra kapitalistene som ødelegger den, eller blir stående og se på at den brenner opp»
ROLLING STONE
«Den mest betydningsfulle og kontroversielle miljøboka siden Silent Spring [Den tause våren]»
NEW YORK TIMES BOOK REVIEW
«Dette er kanskje den første helt ærlige boka som er skrevet om klimaendringene»
TIME
«Sterkt og kompromissløst»
NEW SCIENTIST
«Denne boka er en advarsel. Den må tas på alvor»
NEW STATESMAN
«Naomi Kleins siste bok kan være det manifestet klimabevegelsen – og planeten – trenger akkurat nå … boka kan hjelpe til med å sette i gang den massebevegelsen hun hevder verden trenger»
SAN FRANCISCO CHRONICLE
«Vår tids viktigste bok? Klein tegner opp et dystert bilde og maner kollektivet til kamp mot irreversible klimaendringer»
KLASSEKAMPEN, KÅRING AV ÅRETS BESTE BØKER 2014 (om originalutgaven)
«I kjent stil kobler Klein sammen alle aspekter ved problemet hun angriper, og formidler det på en overbevisende, medrivende – og optimistisk – måte»
HEGE ULSTEIN, DAGSAVISEN (om originalutgaven)
«Klein skriver at hun oppdaget at klimaet angår henne òg. Hun er en politisk tenker som våger å ha en gjennomslagskraftig retorisk fremtoning»
ESPEN STUELAND, KLASSEKAMPEN, Årets beste bøker 2015
Glem alt du trodde du visste om global oppvarming - det handler ikke om karbon, det handler om kapitalisme.

I sin skarpeste bok så langt behandler Naomi Klein den største trusselen menneskeheten har stått overfor: klimakrisen. På sin slagkraftige og velfunderte måte viser hun hvordan vårt økonomiske system er i krig med jordkloden.

Handelen med klimakvoter fungerer dårlig, vi er fremdeles altfor avhengige av fossil energi, og privatforbruket er høyere enn noensinne. Kapitalismen har spilt fallitt, skriver Klein, og løsningene på klimaproblemene kan ikke komme fra de samme profittdrevne aktørene som skapte dem i utgangspunktet. Men det er grunn til optimisme - hvis vi klarer å tenke helt nytt. Skal vi redde planeten, må vi ta tilbake lokaldemokratiet, bryte markedsfundamentalismens hellige regler og ikke minst: tenke radikalt annerledes rundt jordas ressurser og hvordan vi fordeler dem.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2015
ISBN 9788249516087
Innbinding Ebok
Tittel Dette forandrer alt
Bokgruppe 853
Oversetter Hege Mehren, Bjørn Alex Herrman, Gøril Eldøen
I salg 13.10.2015
Emne Klimaendringer Faglitteratur Kapitalisme
Naomi Klein

Naomi Klein

Naomi Klein (f. 1970 i Canada) er forfatter, journalist og aktivist. Hun ble verdensberømt for sin debutbok No Logo (2000, på norsk i 2001), som solgte en million eksemplarer og ble antiglobaliseringsbevegelsens viktigste kampskrift. Klein har siden skrevet flere innflytelsesrike bøker, b.la. Sjokkdoktrinen (2007, på norsk samme år) og Dette forandrer alt (2014, på norsk i 2015). Naomi Kleins featureartikler publiseres regelmessig i aviser verden over. Hun er en av vår tids viktigste tenkere. Dobbeltgjenger. En reise inn i speilverdenen er hennes nyeste bok.


Utgitt på Oktober:

2024 Dobbeltgjenger. En reise inn i speilverdenen
2020 Det brenner. Et flammende innlegg for en grønn new deal
2015 Dette forandrer alt
2007 Sjokkdoktrinen
2002 Stengsler og åpninger
2001 No Logo
Les mer