Bla i boken

Det uregjerlige

dikt

Velg format

kr 279
På lager
ISBN
9788249522330
"Haagensens dikt dirrer mellom det naive og avanserte poetiske sprang … lesaren vert riven med og er brått heilt til stades i diktet, grensene vert viska ut, og så finn diktet brått retninga og går dit det skal … det er noko sjarmerande ved grunntonen i samlinga; poeten snakkar til deg, tenkjer på ting i fortid, i samtid, og så skjer det noko, så ser han noko, og det kjem med i diktet og illustrerer kompleksitet og ulikskap"
HELGE TORVUND, KLASSEKAMPEN
"Sympatiske dikt om alle oss og alle andre … Dikteren er dette oss, samme hvor aleine han føler seg og det er flott på en trøstende måte nå som byvintrene er borte, folk grupperer seg på nett mot klimaforskerne og vinduer fortsatt kan åpnes mot en vår der Jan Erik Vold ringer og spør om Haagen, som han kaller Haagensen, kan høre det gjennom telefonen, om han hører regnet der borte i Stockholm, regnet mot vinduet?"
VIDAR KVAALSHAUG, BOK365
"Naivt og nydelig ... potensiell folkelesning ... Det som hos mer pretensiøse forfattere ville fremstått som namedropping, blir hos Haagensen små vitnemål om medmenneskelighet og omtanke ... nedslagsfeltet burde være langt større enn i dag. Hvis folkelig poesi innebærer å undre seg over menneskelivet i en mild og fortrøstningsfull tone, er Nils-Øivind Haagensen folkets mann"
INGUNN ØKLAND, AFTENPOSTEN
"Dette er kanskje Haagensens største styrke, desse skildringane av dei nære situasjonane og samspelet mellom menneska, og komposisjonane som gjerne vil kaste nye både skuggar og lys frå dei personlege historiene og over på dei nasjonale politiske hendingane som er katalysatoren som fører diktar-eg-et bakover i minnet … [dikta] ropar ikkje opp, men talar stendig makta imot. Her finst mange godt plasserte spark til høgresida og regjeringa generelt, FrP spesielt, og ikkje minst gullkalven: New public management. Og det er det slett ikkje for mykje av i dagens poesi"
IDA HOVE SOLBERG, BLA 3/20
Poesiens hjerte har alltid vært protesten. Poesien ser på verden og sier nei. Poesien har alltid vært et korrektiv til alle former for maktmisbruk. Det er ikke alltid vi ser det, men det er sånn det er og har vært: poesien er en protest. "Det uregjerlige" er nettopp det: uregjerlige dikt. Dikt som taler våre politiske ledere midt imot og håper, mot alt håp, på at noe godt skal skje en dag. Noe ordentlig godt. De håper på en ny våg. Og et rom med plass til alle.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788249522330
Innbinding Pocket
Tittel Det uregjerlige
Bokgruppe 413
I salg 05.02.2020
Design Exil Design
Emne Lyrikk Politikk Skjønnlitteratur
Nils-Øivind Haagensen

Nils-Øivind Haagensen

Nils-Øivind Haagensen (f. 1971) debuterte med diktsamlingen Hender og hukommelse i 1998. Siden har han skrevet flere romaner og en rekke bøker i andre sjangre. I 2004 ble han tildelt Sultprisen for sitt forfatterskap. I 2013 ble diktsamlingen God morgen og god natt nominert til Nordisk råds litteraturpris. I 2017 ble han tildelt Stiftelsen Kjell Holms kulturpris.

 

Litterære priser:

2017 Stiftelsen Kjell Holms kulturpris
2004 Sultprisen

 

Utgitt på Oktober:

2021 Sangria i parken (Roman)
2020 Det uregjerlige (Dikt)
2019 Dette norske livet (Roman)
2018 Stor (Dikt)
2016 Er hun din? (Roman)
2014 Spredning (Dikt)
2013 Liten (Roman)
2012 God morgen og god natt (Dikt)
Les mer

Nyheter

Nils-Øivind Haagensen - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Nils-Øivind Haagensen.
Les mer