Den lille hesten

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249512614
«En thriller, men også en kjærlighetsroman og en erkjennelseshistorie. (…) Den er intens og mettet, og kan godt leses igjen. Og igjen. (...) En vakker og forunderlig bok»
ANNE CATHRINE STRAUME, NRK P2
"Steen bygger opp spenningen mot drapet på mesterlig sagavis (...) Rent og vakkert om Snorres siste dager"
ANNE LISE JOMISKO, DAGBLADET
"Forbløffende språkbilder og evigaktuell tematikk i skildringen av Snorres siste levedager"
TERJE STEMLAND, AFTENPOSTEN
"Ny stor roman av en av våre mest markante forfattere"
LARS HELGE NILSEN, BERGENS TIDENDE
"nok en stor Steen-roman"
ADRESSEAVISEN
"En geysir av en roman i et drivende språk"
FREDRIKSTAD BLAD
”I romanen om Snorri Sturlasons siste dager kombinerer Steen grundige faktastudier med frodig fiksjon – og påtrengende spørsmål om forholdet mellom makt, åndsliv og personlig ansvarlighet”
KNUT ØDEGÅRD, AFTENPOSTEN, kritikernes favoritter i 2002
”Thorvald Steen skriver sterkt, enkelt og storslått … I Den lille hesten er det menneskelige aspektet og tankenes intimitet like viktige som det historiske.”
LE MONDE (Frankrike)
”Romanen er vital, for ikke å si nyskapende”.
RADIO FRANCAISE (Frankrike)
”Barskt og vakkert … I korte og klare setninger hugger Steen fram en falsk, beregnende, upassende, egoistisk og sliten mann … en svært vakker og sørgelig roman”
DAGENS NYHETER (Sverige)
”Mesterlig om Snorres skrivekrampe … Steen lykkes i å forene dyp faktakunnskap med en tidløs åpen stil som får hendelser og miljøer til å virke selvfølgelige, nær leserens egen tid … Slik som i de tidligere historiske romanene arbeider Steen skikkelig med detaljene som gir fantasien vingebredde. Mesterlig har han skildret den store skaldens skrivekrampe og hans kjærlighetslykke under ett av de siste fem døgnene han har igjen å leve … Thorvald Steen fanger hans liv uten å miste en eneste nyanse av den intensive brytningskampen mellom hardhet og innsikt. Det er en storslagen roman”
SVENSKA DAGBLADET (Sverige)
”Det er en uventet begivenhet at en så anerkjent forfatter som Thorvald Steen skulle skrive en roman som ikke minst angår oss (islendinger) på samme tid som han gir sine landsmenn noe å reflektere over … Heimskringlas forfatter blir her satt inn i sammenhenger som virker utfordrende også på islandske lesere”
JOHANN HJALMARSSON, MORGUNBLADID (Island)
"Det er godt trav i den lille hesten, en fin passgang mellom historiske fakta og innlevd fiksjon"
TORBEN BOSTRÖM, INFORMATION (Danmark)
"Med stor troverdighet og så nyansert som det kan la seg gjøre, kryper Thorvald Steen inn i dette endimensjonale maktmennesket"
LISELOTTE WIENER, WEEKENDAVISEN (Danmark)
”[ Den lille hesten] handler om Snorre Sturlason, krønikeskriveren, og riktignok er ikke forfatteren Thorvald Steen islending, men her bærer han arven stolt videre. Det er en saga fylt med lidenskap, død og hevn, men også kjærlighet og ubrytelig lojalitet”
BERIT HØST, LITTERATURSIDEN.DK (Danmark)
Den 22. september 1241 ble Snorre Sturlason drept på gården Reykholt, der han bodde de siste årene av sitt liv. I sin samtid var han blitt kjent som en betydelig historiker, men også som en mann med stor politisk innflytelse.

Den lille hesten er en roman om de fem siste dagene i Snorres liv. Han hjemsøkes av frykt for sønnen Orækja, som han er redd vil vende seg mot ham. Snorre prøver å skrive en saga om sitt eget liv, der han vil imøtegå de som motarbeider ham i Norge og på Island. Han vil forsvare seg mot ryktene om at han er maktsyk, og en svikefull rundbrenner. Samtidig venter han på å møte Margrete, en kvinne som på alle måter utfordrer ham. I nærheten av gården forbereder drapsmennene seg til å iverksette ordren de har mottatt.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2013
ISBN 9788249512614
Innbinding Ebok
Tittel Den lille hesten
Bokgruppe 852
I salg 11.12.2013
Emne Island Historiske personer Skjønnlitteratur Forfattere Middelalderen Historisk litteratur Romaner
Thorvald Steen

Thorvald Steen

Thorvald Steen (f. 1954), debuterte som lyriker i 1983 og har skrevet bøker i alle sjangere. Han er i dag en av de mest kjente internasjonale forfatterne i Norge. Opprinnelig er han utdannet fagarbeider (maler) og cand.philol. med idéhistorie som hovedfag. Hans nasjonale gjennombrudd som forfatter kom i 1992 med diktsyklusen Ilden. Året etter fikk han sitt internasjonale gjennombrudd med den historiske romanen Don Carlos. Forfatterskapet har vekslet mellom romaner bygget på hans egen livserfaring som Det hvite badehuset (2017) og Det siste fotografiet (2019), og hans nyskapende historiske romaner, som har fått betegnelsen neosagaer, hvor han avdekker Europas glemte historie. Den siste av disse, Påklederen, utkom høsten 2023.
          Steen har mottatt en rekke priser og utmerkelser i inn og utland, og bøkene hans er oversatt til over 30 språk. For romanene Det hvite badehuset og Det usynlige biblioteket ble han nominert til den prestisjetunge Dublin Literary Award.
          Fra 1991 til 1997 var Thorvald Steen formann i Den norske forfatterforening, og han har vært æresmedlem i samme forening siden 1997. I 2003 mottok han Stortingets statsstipend. Steen har også vært med på å grunnlegge Saladin-dagene og Konstantinopeluniversitetet. I 2021 kom Per Manings prisbelønte dokumentarfilm om Steen, «Kunsten å plystre». Våren 2024 er Steen aktuell med essaysamlingen Min naive sjel. Om å skrive mot den bevisste glemsel på Forlaget Oktober.

Les mer

Nyheter

Thorvald Steen prisbelønnet i Tsjekkia

Thorvald Steen ble i går tildelt den prestisjetunge tsjekkiske prisen Gratias Agit av Tsjekkias utenriksminister Tomáš Petříček. 
Les mer

Thorvald Steen og Karl Ove Knausgård nominert til Dublin Literary Award 2023

Nominasjonene til den prestisjetunge Dublin Literary Award 2023 er nå klare. Totalt 70 bøker er på langlisten, blant dem to norske romaner: Thorvald Steens Det hvite badehuset og Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen.
Les mer

Thorvald Steens nye roman Påklederen – engelske verdensrettigheter solgt

Thorvald Steens nye roman Påklederen er nå solgt for oversettelse til engelsk. Det er forlaget Seagull Press som skal utgi boken.
Les mer