Alle våre gårsdager

Velg format

kr 329
Kommer for salg
12.04.2024
ISBN
9788249528288

Anna er en seksten år gammel skolejente i en søvnig by nord i Italia. Hun er yngst av fire døtre, og den store familiens stillfarne observatør: av søsterens mange beilere, storebrorens grep om familieøkonomien, mennenes høylytte diskusjoner og konspirasjoner mot fascismen. Verdenskrigen skal snart bryte ut, og hos Anna er ordet «politikk» plantet. Hun drømmer om en revolusjon, men da hun blir gravid, er det ikke lenger plass til drømmer. Hun gifter seg med en eksentrisk eldre familievenn, og de flytter til landsbyen hans sør i landet. Krigen er kommet til Italia, landsbyen fylles av flyktninger, og Anna erfarer at i tunge tider er «politikk» mye mer enn et ord.

Alle våre gårsdager er et generasjonsportrett av alminnelige mennesker fanget i store begivenheter. Midt i krigen fortsetter livet: Her er utroskap og luftangrep, nabokrangler og bombeangrep. Med ømhet, grusomhet og klarsynt humor skildrer Natalia Ginzburg hverdagens vilkår, samt hvordan verdier, relasjoner og handlinger blir skarpe i tiden før, under og etter en verdenskrig. For hvordan handle med integritet når man stilles overfor katastrofe? Og er det mulig å elske godt når verden er så mørk?
Alle våre gårsdager utkom i 1952. Den regnes som en av de betydeligste romanene i italiensk etterkrigslitteratur. Nå utgis den for første gang på norsk.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249528288
Innbinding Ebok
Tittel Alle våre gårsdager
Bokgruppe 854
Oversetter Astrid Nordang
Design Exil Design
Emne 1939-1945 Romaner Familie Italia Andre verdenskrig Skjønnlitteratur
Natalia Ginzburg

Natalia Ginzburg

Natalia Ginzburg (1916–1991), født i Palermo på Sicilia, oppvokst i Torino, er en av de fremste forfatterne i italiensk etterkrigslitteratur. Hun skrev et dusintalls essayer, teaterstykker, noveller og romaner. Tekstsamlingen De små dyder og romanene Familieleksikon og Det tørre hjertet er nå tilgjengelig for norske lesere. For Familieleksikon mottok Ginzburg Strega-prisen – Italias mest prestisjefylte litteraturpris. Ginzburg var gjennom hele livet politisk aktiv, og hun var valgt inn i det italienske parlamentet i årene 1983 til 1987.

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Natalia Ginzburgs ​Familieleksikon inn på 8. plass på bestselgerlista

Natalia Ginzburgs selvbiografiske klassiker Familieleksikon har allerede fått anmelderne til å hente frem superlativene, og denne uken går romanen rett inn på 8. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste
Les mer

Natalia Ginzburg - Flere forfatterportretter

Les mer

Astrid Nordang tildelt Kritikerprisen for oversettelsen av Natalia Ginzburgs Familieleksikon

Astrid Nordang ble i dag tildelt Kritikerprisen for beste oversettelse 2021. Hun tildeles prisen for sin oversettelse av italienske Natalia Ginzburgs roman Familieleksikon.
Les mer