Bla i boken

Alle våre gårsdager

roman

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249527991
"Natalia Ginzburg viser fram kvardagen til menneske ramma av storkrig … I «Alle våre gårsdager» kan ein på ny glede seg over den italienske forfattarens særeigne evne til å levandegjere karakterar og scener på forunderleg vis … Etter kvart skjønar ein kor meisterleg teksten er skrudd saman, og at under alt det kvardagslege ligg det aller mørkaste alvor. «Alle våre gårsdager» er dessverre òg særs aktuell, i eit Europa der krig slett ikkje er «gårsdagar» … ei Ginzburg-bok av godt merke, framifrå omsett av Astrid Nordang"
HILDE VESAAS, DAG OG TID

Alle våre gårsdager er et bevegende og usentimentalt portrett av en generasjon i krig. Med ømhet og klarsynt humor viser Natalia Ginzburg hvordan verdier, relasjoner og handlinger blir skarpe i tiden før, under og etter en verdenskrig. For hvordan handle med integritet når man stilles overfor katastrofe? Og er det mulig å leve i kjærlighet når verden er så mørk?]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249527991
Innbinding Innbundet
Tittel Alle våre gårsdager
Bokgruppe 421
Oversetter Astrid Nordang
I salg 31.05.2024
Design Exil Design
Emne Skjønnlitteratur Andre verdenskrig Romaner Italia 1939-1945 Familie
Natalia Ginzburg

Natalia Ginzburg

Natalia Ginzburg (1916–1991) nee Levi, født i Palermo på Sicilia, oppvokst i Torino, regnes som en av de fremste forfatterne i italiensk etterkrigslitteratur. Lik mange anti-fascister tilhørte hun det italienske kommunistpartiet i en periode på 30-tallet. Hun giftet seg i 1938 med aktivisten Leone Ginzburg. Under krigen snek de to seg til Roma hvor de utga en anti-fascistisk avis. Dette førte til Leones arrestasjon. Han ble torturert og drept av fascistene i 1944, noe som etterlot henne alene med deres tre barn. Ginzburg var politisk aktiv livet ut, og hun var valgt inn i det italienske parlamentet i årene 1983 til 1987. Hun skrev et dusintalls essayer, teaterstykker, noveller og romaner. For romanen Familieleksikon mottok Ginzburg Strega-prisen – Italias mest prestisjefylte litteraturpris. 

 

Litterære priser:

1984 Premio Bagutta
1963 Premio Strega
1952 Veillon internasjonale pris 

 

Utgitt på Oktober:

2024 Alle våre gårsdager (Roman)
2022 Det tørre hjertet (Roman)
2021 Familieleksiskon (Roman)
2021 De små dyder (Essay)

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Sally Rooney

Nyheter

Natalia Ginzburgs ​Familieleksikon inn på 8. plass på bestselgerlista

Natalia Ginzburgs selvbiografiske klassiker Familieleksikon har allerede fått anmelderne til å hente frem superlativene, og denne uken går romanen rett inn på 8. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste
Les mer

Natalia Ginzburg - Flere forfatterportretter

Les mer

Astrid Nordang tildelt Kritikerprisen for oversettelsen av Natalia Ginzburgs Familieleksikon

Astrid Nordang ble i dag tildelt Kritikerprisen for beste oversettelse 2021. Hun tildeles prisen for sin oversettelse av italienske Natalia Ginzburgs roman Familieleksikon.
Les mer