Bla i boken

Svømmerne

roman

Velg format

kr 229
På lager
ISBN
9788249526611
"Oppløysing av individet. Med døden som fylgje … Julie Otsuka skriv subtilt og originalt om samhald og kvervande minne … ei bok som imponerer i smått og stort … ho er original og subtil på ein måte som høver framifrå med dei små glimta me får av familierelasjonane til ho som etter kvart overtek som ei slags forteljarrøyst, etter at kollektivet, som ho ikkje var ein del av, er oppløyst"
ODD W. SURÉN, DAG OG TID
"Drivende godt om bad og demens … oppramsingene med det Alice husker, blir stadig kortere, mens listene over det hun ikke husker, vokser tilsvarende. Det er nydelig gjort av Julie Otsuka. Godt. Og vondt … Otsukas enkle, forklarende setninger sniker seg plutselig innpå, og treffer rett i følelsessenteret … Svømmerne er, kort oppsummert, en nydelig roman, øm og vakker og klok. Dessuten uventet morsom, i hvert fall om man har sansen for mørk humor"
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN
"kombinasjonen av samfunnssatire og en inngående skildring av tap og sorg er stilistisk ambisiøs og samtidig dypt gripende"
KIRKUS REVIEWS
"Otsukas prosa er både mektig og dempet. Hun ramser opp, ja, nesten messer fram lister som først virker beskjedne og hverdagslige, helt til du kommer til slutten av avsnittet og plutselig sitter der forbløffet over hva hun har fått til, og med detaljer så vakre at du får klump i halsen"
RACHEL KHONG, THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW
"En gang i tiåret får vi en ny bok av Otsuka ... Og det er helt greit om Otsuka ikke skriver en ny bok på mange år. For denne her kan nytes lenge og leses om igjen mange ganger"
BECKY MELOAN, THE WASHINGTON POST
I et basseng flere meter under bakken finner en gruppe hobbysvømmere fred fra hverdagens larm. Her svømmer de i sine faste baner, i sitt vante tempo, med myke armtak og sterke fraspark. Helt til det en dag oppdages en uforklarlig og ugjenkallelig sprekk i bassenggulvet.

En av svømmerne er Alice, en eldre kvinne som bor et sted hun ikke gjenkjenner som hjemme. Hun klamrer seg til minnene om livet hun har levd: om mannen hun elsket, barnet hun mistet, dagene i japansk-amerikansk interneringsleir under andre verdenskrig. Samtidig forsøker hennes voksne datter å nærme seg moren før hun forsvinner inn i glemselen for godt.

"Svømmerne" er en roman om mødre og døtre, tap og erindring - og om å være langt hjemmefra, på så uendelig mange måter.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526611
Innbinding Ebok
Tittel Svømmerne
Bokgruppe 854
Oversetter Ika Kaminka
I salg 27.01.2023
Emne Romaner USA Svømming Mødre Demenssykdommer Skjønnlitteratur
Julie Otsuka

Julie Otsuka

Julie Otsuka (f.1962) er oppvokst i California med japanskættede foreldre og bor i New York. Hun debuterte i 2002 med romanen When the Emperor Was Divine. Otsukas andre roman, Buddha på loftet (2011, norsk utgave 2014), ble tildelt pen/Faulkner Award for Fiction og Prix Femina étranger og var kortlistet til National Book Award, Los Angeles Times Book Prize og den internasjonale IMPAC-prisen. Romanene hennes utgis i mer enn 20 land.

 

Utgitt på Oktober:

2023 Svømmerne (Roman)
2014 Buddha på loftet (Roman)
Les mer