Suzanne Brøgger

samtalememoarer

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249521913
"En bragd ... Gleden ved å lese boka er at den gir et rikere bilde av hennes liv. I likhet med van der Hagens bøker om Dag Solstad og Kjell Askildsen, består «Suzanne Brøgger» av samtaler. Og også denne gangen forvandler han den litt trauste samtaleboka til ypperlig, intens og reflektert fortellerkunst. Under lesingen tok jeg meg i å ønske at bussturene til og fra jobb varte lengre"
MARIUS WULFSBERG, DAGBLADET
"Et gnistrende møte med en modig kvinne ... [Alf van der Hagen] lar henne snakke løs gjennom 380 sider. Det er blitt et gnistrende møte med en særdeles vital, modig og lærd kvinne. Hun svinger pisken over sin samtid, hun provoserer og ironiserer... van der Hagens form fungerer som det perfekte valg for formidling av dette fenomenet i nordisk litteratur. Han er den anonyme stemmen som hele veien sørger for å holde samtalen på sporet. Spørsmålene hans tvinger Suzanne Brøgger til klargjørende tale. Han konfronterer henne med tidligere uttalelser og handlinger, og får forfriskende svar"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Hvilken Suzanne Brøgger får oppmerksomhet nå? I Alf van der Hagens samtaler med det danske ikonet trer noe ­himmelsk og evig gyldig fram. Det er grunn til å ha høye forventninger når Alf van der Hagen kommer med en ny samtalebok, en litterær sjanger han selv langt på vei har utviklet, og behersker på mesterlig vis ... Brøgger er både gnistrende, lærd og morsom ... Hvordan en tilnærmet kronologisk presentasjon av livsfaser og bokutgivelser kan bli til en slik flytende­ og spennende tekst, handler mye om forfatteren Alf van der Hagens drevne evne til å stille­ spørsmål, skape framdrift og sammenheng ... Samtalen mellom Suzanne og Alf er deilig jordet, forstått som lite jåleri, forstått som omfavnelse­ og glede over det hverdagslige livet. I dette trer også noe himmelsk og evig gyldig fram. Det er til å få livsgnist av. Suzanne sitt livsmotto smitter over på leseren: Semper ardens - alltid brennende"
VALBORG ORSET STENE, VÅRT LAND
"Alf van der Hagens samtaler med Suzanne Brøgger er ufiltrerte, umiddelbare, og egenrådige ... Gjennom Brøggers livshistorie utfolder det seg en fortelling om Europa ... Brøggers tanker, hennes evne til å se ting på stadig nye måter, er som et overflødighetshorn, og derfor er det prisverdig at man har nølt med å sette punktum"
VILDE IMELAND, FÆDRELANDSVENNEN
"møtet mellom en rasende velforberedt van der Hagen og en ditto velopplagt Brøgger er vellykket ... Suzanne Brøggers melankoli er alltid munter, det handler om at føle seg levende … Man kan både se, høre og merke hende, og det er en kunst i samtalebokens ellers litt stive form"
LOTTE KIRKEBY, KRISTELIGT DAGBLAD (Danmark)
"Suzanne Brøgger er blitt 75 år, og snakker løs gjennom nesten 400 sider i Alf van der Hagens nye bok. Et gnistrende gjensyn med en forfatter som fortsatt kan provosere ... tilbakelent og stille er hun ikke blitt. Hun snakker modig og intenst om dansk politikk, om feminisme og kulturfiendtlighet og om betydningen av å redde våre gamle kulturminner"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN, Årets beste bøker 2019
"Som vanlig er van der Hagen en oppmerksom lytter og vennlig spørsmålsstiller som får objektet til å åpne seg. Teksten – én lang spørsmål–svar-komposisjon – flyter imponerende godt"
KÅRE BULIE, KLASSEKAMPEN
"Norsk samtalebok av unik høy kvalitet lar et ikon komme til orde som aldri før ... Den er ekstremt velskrevet og lattermildt engasjerende, som henne selv. Samtalene er som et studie i hvor mye man kan gi hverandre og en tredjepart, hvis begge lytter og spør med varsomhet og stor viten"
CHARLOTTE RØRTH, NORDJYSKE STIFTSTIDENDE, (Danmark)
«En vilter beretning om Danmarks største forvandlingskunstner ... Alf van der Hagens løsning er på én og samme måte overraskende og original ... bokens andre del gjør utgivelsen desidert sensasjonell ... denne intervjuboken [er] et av Brøggers mest vidunderlige teksteksperimenter til dags dato.»
KATHRINE TSCHEMERINSKY, WEEKENDAVISEN (Danmark)
«Ekte eksotisk. Alf van der Hagen har skrive eit levande Brøgger-portrett. Boka er sympatisk, underhaldande og hyggjeleg lesing. Alf von der Hagen har ikkje vore ute etter å avsløre Suzanne Brøgger, om han av og til skyt inn eit meir nærgåande spørsmål. Alt i alt gir han eit levande portrett av ei godt vaksen kvinne med eit mangslunge liv bak seg, ei som har reflektert mykje over kvinnesak, religion, politikk, kjærleik og død»
JORUNN HAREIDE, DAG OG TID
”Hun vil ikke skrive en selvbiografi, men forteller storartet om livet sitt ... Med en nordmann som forløsende jordmor viser Susanne Brøgger seg som en storartet muntlig forteller ... Det finnes intervjuere som gjør seg demonstrativt tydelige. Den norske journalisten Alf van der Hagen gjør det motsatte ... Her kan hun nå presentere et nytt og anderledes liv uten å ty til den billige løsningen å avskrive den forrige. Det beste ved den siste delen av samtalememoarene er det humøret hun tilfører alderdommen”
THOMAS BREDSDORFF, POLITIKEN (Danmark)
”Alf van der Hagen kommer tett på Suzanne Brøgger i en ny, enestående samtalebok, der Suzanne Brøgger igjen markerer seg som et tidsvitne som speiler sin tid gjennom sitt eget liv ... en vakker og klok bok”
MARIE LOUISE KJØLBYE, INFORMATION (Danmark)
”En formidabel forfatterskikkelse forteller om alt fra stalkers i den danske provinsen til møter med Henry Miller, Farah Diba og Philip Roth”
KÅRE BULIE, KLASSEKAMPEN, Årets beste bøker 2019
"Det er en bok som oser av lyst til å leve og renner over av onelinere ... Det er forfriskende lesing, den er gjennomtenkt og inviterer virkelig til å delta i dialogen … det en glede å lytte til den innholdsrike samtalen om et langt liv som intellektuell i Danmark"
KRISTINA SANDBERG, SVENSKA DAGBLADET (SVERIGE)
"Alf van der Hagens bok om Suzanne Brøgger er drevet av intelligens og varme ... en fantastisk samtale med forfatteren hvis liv og arbeid er intenst sammenflettet. Nå nærmer hun seg 76 år, og jeg er uopphørlig fascinert av hennes evne til å formulere og tenke skarpt. Hun er utdannet, klok, ofte briljant og fryktløs, som vanlig"
MARIA SCHOTTENIUS, DAGENS NYHETER (SVERIGE)
I Alf van der Hagens nye samtalebok inviteres leseren inn i et av Skandinavias mest bemerkelsesverdige kunstnerliv. Suzanne Brøgger er forfatter og intellektuell, performancekunstner og musiker, landsbyboer og hverdagsmystiker og i det hele tatt en forkjemper for det frie ord og gode humør. Mest kjent er hun kanskje for den selvbiografiske trilogien "Crème Fraîche", "Ja" og "Transparens". Brøgger har virkeliggjort 1970-tallets slagord «det private er politisk» i stadig nye former og livsfaser gjennom 45 år. Til Alf van der Hagen forteller hun om arbeid og privatliv, sitt syn på diktning og politikk, feminisme og metafysikk og på litteraturens plass i et stadig mer kulturfiendtlig samfunn. Brøggers liv viser hvordan en sterk ja-vilje kan bringe et menneske helskinnet og styrket gjennom store livskriser.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2019
ISBN 9788249521913
Innbinding Ebok
Tittel Suzanne Brøgger
Bokgruppe 851
I salg 19.11.2019
Design Exil Design
Emne Faglitteratur Forfattere Biografisk litteratur Danmark
Alf van der Hagen

Alf van der Hagen

Alf van der Hagen (f. 1962) var medredaktør i Vagant 1988–1994, redaktør i NRK Kritikertorget 1990–1995 og i De Norske Bokklubbene 1996–2003, og ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Morgenbladet 2003–2012. I tidsrommet 1993–2000 utga han intervjubøkene Dialoger 1–3, med til sammen 23 norske forfattere, blant annet Jon Fosse, Tor Ulven, Linn Ullmann og Karl Ove Knausgård. I 1994 utkom hans første samtalebiografi En annen Mykle. For Dag Solstad. Uskrevne memoarer (2013) mottok van der Hagen Kritikerprisen for beste sakprosabok, og for Kjell Askildsen. Et liv (2014) ble han nominert til Brageprisen. I 2016 utkom Leseren. En samtale med Henning Hagerup, i 2018 Marvin Halleraker. Satiriker med helvetesangst og i 2019 Suzanne Brøgger. Samtalememoarer, alle til strålende kritikker. Boken om Brøgger kom også på svensk og dansk. De seneste årene har han utgitt samtalebøker om billedkunst med to så ulike personer som dronning Sonja (2021) og Bjørn Ransve (2022). Ønsk meg heller god tur er Alf van der Hagens bok nummer femten siden debuten i 1993, og den niende i hans egen sjanger «samtalememoarer».

 

Litterære priser:

2013 Kritikerprisen for beste sakprosabok

 

Utgitt på Oktober:

2023 Ønsk meg heller god tur. Samtaler med Ingvar Ambjørnsen
2019 Suzanne Brøgger. Samtalememoarer
2016 Leseren. En samtale med Henning Hagerup
2014 Kjell Askildsen. Et liv
2013 Dag Solstad. Uskrevne memoarer
1996 Dialoger II. Åtte forfattersamtaler
1994 En annen Mykle. Møter med Jane Mykle
1993 Dialoger. Samtaler med ti norske forfattere

 

Flere forfatterportretter

 

Les mer

Suzanne Brøgger

Nyheter

Alf van der Hagen - flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Alf van der Hagen
Les mer