Spikrar frå fallande plankar

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249516209
"I vrimmelen av selvbiografisk litteratur er det godt å lese en forfatter som ser ut over egen navle. Hvor ofte er romfolk hovedpersoner i norsk samtidslitteratur? ... Takk for påminningen, og takk for den interesserte skildringen av mennesker som sjelden omtales i norsk samtidslitteratur."
ANNE CATHRINE STRAUME, NRK
"brennaktuell i ein situasjon som utfordrar samfunnets toleranse og det menneskelege i kvar einskild av oss … det er ikkje Ingebrigtsen utan at det ligg noko meir i teksten, og slik eg les romanen, handlar han djupast sett om personleg ansvar og om svik på fleire plan … Ingebrigtsen [er] ein god observatør og psykolog."
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID
"En velskrevet og høyst aktuell roman i en tid der nyordet ‘Godhetstyranni’ er blitt et argument, det å vise omsorg en risikosport og der grensene stenger de ‘andre’ ute og ‘oss’ inne."
ANNE SCHÄFFER, TARA
"Ingebrigtsen har skrevet en høyaktuell eksistensfilosofisk roman som i et sobert språk drøfter den hatske fremmedfrykten, det stivbeinte byråkratiet, det rigide regelverket og de motvillige tjenestemennene, men fremfor alt om enkeltmenneskets valg, ansvar og atferd i møte med medmennesker i nød og krise."
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
"Eirik Ingebrigtsen evner å bevege seg mellom lagene, fra individets dagligliv til det politiske spillet i Europa. Han siterer Aslaug Låstad Lygres vakre ‘Du skal ikkje sova bort sumarnatta’ – og Baudrillard om ‘Offer, gjerningsmenn, tilskodar’ i samme tankerekke, og det gir mening."
VÅRT LAND
"Boka har eit friskt, impulsivt og leikent språk som flyt lett i lesinga. Men det er innhaldet som er mest å merke seg. Eg tenker at dette er ei slik bok som Tarjei Vesaas ville ha skrive i dag! Ho handlar om å gå inn i si tid. Teksten har og ein ope utgang, i stil med livsrytmen til dei reisande."
TRONDHEIM FOLKEBIBLIOTEK
Sven har avbrote filosofistudiane og flytta inn i besteforeldras hus. Frå foreldra har han overtatt omsorga for søstera si, Bett. Ein morgon oppdagar han ein teltleir i hagen, ein jaga sigøynarfamilie har funne provisorisk opphaldsstad der. Det uventa møtet med Ilie og familien hans fører Sven både tett inn på liva til dei tilreisande og på sin eigen situasjon.

"Spikrar frå fallande plankar" er ein roman om å forholda seg opent til det ukjende og å gje rom til dei andre, i eit samfunn der ikkje alle får plass. I eit innlevd og forteljande språk utforskar romanen grensene for det personlege ansvaret, på tvers av skiljelinjer i dagens Europa.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2015
ISBN 9788249516209
Innbinding Ebok
Tittel Spikrar frå fallande plankar
Bokgruppe 852
I salg 26.10.2015
Design Exil design
Emne Sosialetikk Sosial lagdeling Romaner Skjønnlitteratur Romfolk
Eirik Ingebrigtsen

Eirik Ingebrigtsen

Eirik Ingebrigtsen (f. 1975) er forfattar og prosjektansvarleg i Norsk Forfattersentrum. Han er frå Os, og bur i Oslo. Han har skrive romanane Vesen (2001), Snø dempar lyd, tre lukkar inne (2003), Vendrakovic (2006), Viddesyn (2009), Heimfall. Ei juleforteljing (2012), Spikrar frå fallande plankar (2015) og Kvit bok mørk vinter (2018), og saman med Gunstein Bakke har han redigert antologien Respons 22/7 (2011).

I 2007 blei Eirik Ingebrigtsen valt ut som norsk forfattar til «Scritture Giovanni», eit europeisk litteraturprosjekt. For romanen Heimfall. Ei juleforteljing blei han kortlista til P2-lytternes romanpris 2012.

I 2013 ble Eirik Ingebrigtsen tildelt Sultprisen for forfattarskapet sitt. Sultprisen er ein litterær pris som blir delt ut årleg av styret for Gyldendals Legat. Les pristala frå Tom Egil Hverven, leiar av Gyldendals legatstyre og litteraturkritikar i Klassekampen:  Sultprisen 2013 – pristale til Eirik Ingebrigtsen 

I 2016 blei Ingebrigtsen tildelt Nynorsk litteraturpris for romanen Spikrar frå fallande plankar. I 2018 blei han på ny kortlista til P2-lytternes romanpris, no for Kvit bok mørk vinter.

Les mer