Bla i boken

Sorgsanger

dikt

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249524396
"Her handlar det like mykje om umisteleg kjærleik og om å sørge i fellesskap. Kva skulle ein gjort heilt aleine her i verda, tenker eg, medan tårene tåkelegg synsfeltet mitt og det kjennest ut som eg står under vatn"
THULA KOPREITAN, NRK, ÅRETS BESTE BØKER 2021
"Kari Saanum har skrive noveller tidlegare, og det kan ein merke gjennom den presise stilen, konsist og effektivt ritar han fram handlingar, gjenstandar og tankebrokkar. Boka er skriven i ein novellistisk-poetisk realismestil som ikkje tapar fokuset på det kvardagslege og det som faktisk skjer. Dikta går seg heller ikkje vill i poetiske omskrivingar, men lèt det korthogde handlingsretta språket byggje opp og lade augeblikk og situasjonar med spenningar … Det sterke søkjelyset på ytre verd og handlingar skapar ein kjølig distanse i teksten, men dette bidreg også til at teksten i nokon grad bit i seg smerta og berre lèt henne trykkje på frå undersida, gjennom underteksten, og slik verkar den sterkare på lesaren … Sorgsanger overtyder som diktbok og kan finne fram til lesarar"
SINDRE EKRHEIM, DAG OG TID
"Det er de enkle, talende bildene som gjør lesningen av denne boka både rørende og trøstende … «Sorgsanger» har, trass i det alvorlige temaet, en sjarmerende, nesten lettbent musikalitet … Dette er en lite sentimental bok. Den har en modig direkthet i dialogene … Samtidig er boka rik på gjenkjennelige, vakkert formulerte observasjoner. Sorgen spiller med sordin i underteksten … I et vakkert siste parti løfter jeg-fortelleren blikket mot fortsettelsen. Livet. Klokt og optimistisk appellerer hun til en ny generasjon"
JANNEKEN ØVERLAND, KLASSEKAMPEN
"om sorgen som fotfølger dagene i våre (heroiske) liv"
MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET, ÅRETS BESTE BØKER 2021
"Vanligvis stiller jeg meg imot instrumentalisering av kulturuttrykk à la utsagn som «denne utstillingen burde gis ut på resept», men her gjør jeg et lite unntak. Her er fortellingen så fiolin-aktig sår og sørgelig, diktspråket så upåklagelig, at jeg bare vil si: Les disse diktene, og kjenn molltonenes umiskjennelige forløsning"
THULA KOPREITAN, NRK BOK
"Sorgsanger" er en diktsyklus om dyp sorg.

Mannen i forholdet er kunstner, en vital, sterk kraft. Nå er han døende, og familien i krise. Så kommer døden. I stillheten etterpå overveldes kvinnen av minner fra samlivet: nærheten, samholdet, barna; forskjellene, kranglene, bruddet. Og kunsten.

Hun rydder etter ham. Samtidig prøver hun å legge det gamle livet bak seg, holde sin og barnas verden sammen uten å bryte sammen selv. Bære tyngden av barna og deres sorg; gi slipp på dem. Merke livet endre seg i takt med naturen og livet i hagen utenfor. Se omrisset av et nytt bilde vokse frem, av en far og en mann og en stor, umistelig kjærlighet.

Utgivelsen er støttet av Leser søker bok.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249524396
Innbinding Ebok
Tittel Sorgsanger
Bokgruppe 852
I salg 23.08.2021
Emne Sorg Skjønnlitteratur Lyrikk
Kari Saanum

Kari Saanum

Kari Saanum (f. 1959) debuterte i 1992 med novellesamlingen Kraftverk. Siden har hun gitt ut scenetekster og barne- og ungdomsbøker. Hun har også vært scenekunstkritiker. Sorgsanger startet som en kaotisk samling notater skriblet ned i etterkant av et dødsfall. Et utvalg av tekstene ble antatt til Norsk Dramatikkfestival i 2015, med en forestilling produsert av Nationaltheatret. Det ble også produsert flere konsertforestillinger basert på tekstene, i et tverrkunstnerisk samarbeid med en billedkunstner og tre musikere.

Les mer

Nyheter

22.09.21| Line Baugstø og Kari Saanum om å skrive kort @Galleri Briskeby

Kari Saanum og Line Baugstø nærmer seg litteraturen på ulike vis. I år er begge aktuelle med korte tekster, men hvordan jobber de frem disse tekstene? Hva ligger bak en ny bok?
Les mer

Maria Navarro Skaranger og Kari Saanum nominert til Ungdommens kritikerpris 2022

I går kveld ble det kjent at Maria Narvarro Skaranger og Kari Saanum er blant de åtte nominerte til Ungdommens kritikerpris 2022. Skaranger er nominert for romanen Emily forever, Saanum for diktsamlingen Sorgsanger.  
Les mer