Bla i boken

Sorgsanger

dikt

Velg format

kr 299
På lager
ISBN
9788249523832

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523832
Innbinding Pocket
Tittel Sorgsanger
Bokgruppe 413
I salg 13.08.2021
Emne Sorg Lyrikk Skjønnlitteratur
"Sorgsanger" er en diktsyklus om dyp sorg.

Mannen i forholdet er kunstner, en vital, sterk kraft. Nå er han døende, og familien i krise. Så kommer døden. I stillheten etterpå overveldes kvinnen av minner fra samlivet: nærheten, samholdet, barna; forskjellene, kranglene, bruddet. Og kunsten.

Hun rydder etter ham. Samtidig prøver hun å legge det gamle livet bak seg, holde sin og barnas verden sammen uten å bryte sammen selv. Bære tyngden av barna og deres sorg; gi slipp på dem. Merke livet endre seg i takt med naturen og livet i hagen utenfor. Se omrisset av et nytt bilde vokse frem, av en far og en mann og en stor, umistelig kjærlighet.

Utgivelsen er støttet av Leser søker bok.
"Kari Saanum har skrive noveller tidlegare, og det kan ein merke gjennom den presise stilen, konsist og effektivt ritar han fram handlingar, gjenstandar og tankebrokkar. Boka er skriven i ein novellistisk-poetisk realismestil som ikkje tapar fokuset på det kvardagslege og det som faktisk skjer. Dikta går seg heller ikkje vill i poetiske omskrivingar, men lèt det korthogde handlingsretta språket byggje opp og lade augeblikk og situasjonar med spenningar … Det sterke søkjelyset på ytre verd og handlingar skapar ein kjølig distanse i teksten, men dette bidreg også til at teksten i nokon grad bit i seg smerta og berre lèt henne trykkje på frå undersida, gjennom underteksten, og slik verkar den sterkare på lesaren … Sorgsanger overtyder som diktbok og kan finne fram til lesarar"
SINDRE EKRHEIM, DAG OG TID
Kari Saanum

Kari Saanum

Kari Saanum (f. 1959) debuterte i 1992 med novellesamlingen Kraftverk. Siden har hun gitt ut scenetekster og barne- og ungdomsbøker. Hun har også vært scenekunstkritiker. Sorgsanger startet som en kaotisk samling notater skriblet ned i etterkant av et dødsfall. Et utvalg av tekstene ble antatt til Norsk Dramatikkfestival i 2015, med en forestilling produsert av Nationaltheatret. Det ble også produsert flere konsertforestillinger basert på tekstene, i et tverrkunstnerisk samarbeid med en billedkunstner og tre musikere.

Les mer

Nyheter

22.09.21| Line Baugstø og Kari Saanum om å skrive kort @Galleri Briskeby

Kari Saanum og Line Baugstø nærmer seg litteraturen på ulike vis. I år er begge aktuelle med korte tekster, men hvordan jobber de frem disse tekstene? Hva ligger bak en ny bok?
Les mer