Rekordhøyt forhåndssalg av Edvard Hoems nye roman 

 

 

 

 

 

Rekordhøyt forhåndssalg av Edvard Hoems nye roman

 

 

 

 

Det er en formidabel interesse for Edvard Hoems kommende roman, Felemakaren. Allerede nå er halvparten av førsteopplaget på 25.000 eksemplarer solgt til bokhandel. Forhåndssalget av Felemakaren er dobbelt så stort som det var i forkant av Hoems forrige roman, bestselgeren Jordmor på jorda (2018).


Felemakaren lanseres fredag 20. november. Det samlede opplaget, Bokklubbens bøker inkludert, er på 31.500 eksemplarer. Romanen er sjette bok i Hoems slektskrønike. De fem foregående har fått strålende kritikker og samtlige har toppet bestselgerlistene. 

Høsten 2021 utkommer den første boken i serien, Slåttekar i himmelen, i USA.

Om Felemakaren

I romanen Felemakaren tar Edvard Hoem utgangspunkt i eit dystert familieminne som også er omtalt i romanen Heimlandet barndom (1985): Ei ung tenestejente som skal ha barn med Pe, bror til Lars Olsen, som er hovudperson i romanen, blir borte ein kveld, og bygda går manngard i ei veke utan å finne henne. Pe blir mistenkt for drapet, og så frifunnen av retten, men ikkje av folkesnakket og ikkje av Lars. Brørne snakkar ikkje til kvarandre på meir enn femti år.

Lars drøymer om å bli skipper på eiga skute, men krigen og samfunnstilstanden stenger alle utvegar for han. Han blir utskriven til å vera med i slaget på Københavns Red i 1801, og sidan er han krigsfange på eit britisk fangeskip i fem år. Under dette miserable opphaldet møter han ein franskmann som lærer han å bygge fiolinar.

Dermed snur alt. Da han endeleg kjem heim igjen, slår han seg ned som felemakar i Kristiansund, der han lever eit lykkeleg liv i 25 år, med kona Gunnhild og sju døtrer. 

 

Felemakaren er romanen om korleis alt blir annleis enn tenkt, om ulykke og broderstrid, men der livet likevel til slutt framstår som ei ufortent gåve. 

 

Felemakar Lars Olsen Hoem var født i Romsdal i 1782. Han var grandonkel til Serianna, som vart gift med Knut Hansen Nesje, slåttekaren i Hoems slektskrønike.