Nina Lykkes Full spredning nominert til Årets bok i Sverige

 

I dag ble det kjent at Nina Lykkes bestselgende roman Full spredning. En legeroman (svensk tittel: Nästa!) er blant finalistene til Årets bok i Sverige. Totalt tolv forfattere er nominert. I nominasjonsjuryen sitter Bonniers bokklubbers litteraturredaktører.

Nominasjonskriteriene er blant annet at bøkene skal være utgitt på svensk i perioden 1. mai 2019 til 30. april og at de skal «appellere til en bred leserkrets og samtidig være av høy språklig kvalitet». Mer om prisen her: https://www.bonniersbokklubbar.se/om-arets-bok/

Nina Lykke ble også nominert til Årets bok i Sverige for den kritikerroste Nei og atter nei i 2018. Den endte på en solid andreplass.

Full spredning ble nylig lansert i Sverige og anmeldelsene så langt har vært svært positive: ”Lykkes legeroman er, vil jeg påstå, svært effektiv medisin - mot det meste”

FEMINA, 5 av 5 stjerner

«Hysterisk morsomt om middelklassens lille liv ... Sist jeg ble glad på akkurat denne måten av en bok, var da jeg for et drøyt år siden leste Nei og atter nei ... Full spredning er hysterisk, lakonisk morsom og kirurgisk presist treffsikker, jeg liker alt med denne romanen ... Fremfor alt er Lykke helt utrolig som ser alt dette, alt det latterlige, smålige og falske, samtidig som hun beholder empatien. Hun gjennomskuer mennesker uten å slakte, avslører dem uten å forakte. Takk så mye, Nina Lykke»

REBECKA ÅHLUND, KRISTIANSTADSBLADET

https://www.kristianstadsbladet.se/kultur/hysteriskt-roligt-om-medelklassens-lilla-liv/

Høyoppløst forfatterportrett: http://oktober.no/Forfattere/Norske/Lykke-Nina

Full spredning var fjorårets mest solgte norske roman. Boken har nå ligget hele 26 uker sammenhengende på Bokhandlerforeningens bestselgerliste. For Full spredning mottok Lykke Brageprisen og ble nominert til Bokhandlerprisen 2019. Boken figurerte på en rekke av anmeldernes lister over årets beste bøker, blant annet i VG, Aftenposten, Klassekampen, Dagbladet og Dagsavisen. Adresseavisens anmeldere kåret Full spredning til «årets beste norske roman». Boken har nå et samlet opplag på hele 53 500 eksemplarer.

Full spredning er så langt solgt til 12 land: Danmark, Estland, Finland, Island, Korea, Latvia, Nederland, Russland, Serbia, Spania, Sverige og Tyskland.

Nina Lykke (f. 1965) debuterte i 2010 med den kritikerroste novellesamlingen Orgien, og andre fortellinger. Romanen Oppløsningstendenser(2013) fikk strålende anmeldelser og ble kortlistet til P2-lytternes romanpris. I 2016 fikk Lykke sitt store gjennombrudd med romanen Nei og atter nei (2016), som vant Ungdommens kritikerpris og ble en salgssuksess i Sverige og Tyskland så vel som i Norge. Full spredning. En legeroman er Nina Lykkes fjerde bok og for den vant hun Brageprisen 2019.

Les mer