Edvard Hoems felemaker til Tyskland

 

 

 

 

 

 

Edvard Hoems felemaker til Tyskland

 

 

 

Edvard Hoems seneste roman Felemakaren er nå solgt til Tyskland. Det er forlaget Urachhaus som skal utgi den kriterrost boken. Urachhaus har tidligere kjøpt rettighetene til Hoems Jordmor på jorda, som ble lansert her hjemme i 2018.


Felemakaren skal også utkomme i Danmark, mens Jordmor på jorda er tidligere solgt for utgivelse i Tsjekkia, Danmark og Ungarn. Begge romanene har gjort det svært godt på hjemmebane. Jordmor på jorda har et samlet opplag på 67 500 eksemplarer og Felemakaren er hittil trykket i hele 47 000 eksemplarer. Begge bøkene inngår i Hoems slektsserie, som nå består av seks romaner med et samlet opplag på over 450 000 eksemplarer. 

Om felemakaren:

 GABRIEL MICHAEL VOSGRAFF MORO, VG

"Edvard Hoem kan dette, kan skrive hele liv fram av et historisk dunkel … en fortelling som aldri gir seg ut for å være sann i ordets enkleste forstand, men som etterstreber denne nærheten til et mulig liv … Jeg kan knapt få fullrost denne romanen om en felemaker i en fjern tid"

LEIF EKLE, NRK P2


"Høstens vakreste! Edvard Hoem har nærmest overgått seg selv med Felemakaren. Jeg nøler ikke med å kalle dette et mesterverk. Høstens vakreste roman rett og slett"

 JAN Ø. HELGESEN, NETTAVISEN


"Edvard Hoem har skrudd i stemmeskruane sine til nok ei finstemd forteljing om folk i eiga slekt … Med ein språkleg rausheit og driv i forteljinga som vekslar mellom krigens redselsrop og dei såre tonane frå instrumenta slik dei etterkvart veks fram mellom hendene på felemakaren"

 ØYSTEIN HAUGE, ROMSDALS BUDSTIKKE

"Edvard Hoems nye slektsroman formidlar viktige innsikter – både om musikkens og kjærleikens lækjande krefter … som alltid er dette stoffet basert på solid research"

ROLV NØTVIK JAKOBSEN, VÅRT LAND

 

"Romanen om felemakeren er musikalsk i flere betydninger av ordet. Hoems språk er vakkert, smidig og poengtert, som alltid … Hoems samlede, litterære familiehistorie folder seg etter hvert ut slik spilene gjør i en vakker, håndholdt vifte … At han bearbeider dette til troverdig og engasjerende romanstoff kan bidra til vår kunnskap om og innsikt i fortiden, og i beste fall i oss selv»

JANNEKEN ØVERLAND, KLASSEKAMPEN

"Felemakaren er en fortelling det svinger av, fylt av stor dramatikk, mye kjærlighet og musikk … en stor leseopplevelse … Det er mye å glede seg over i Edvard Hoems nye roman. Den utfyller ikke bare våre historiske kunnskaper med forbløffende detaljer, men klarer også å forføre en moderne leser til å bli betatt av en 200 år gammel mann"

TURID LARSEN, DAGSAVISEN

 

 

Om Jordmor på jorda
 

«Glitrende kvinneportrett ... Ut av dette stoffet smir Hoem på det beste litterært gull ... Ja, det skinner av historien om Marta Kristine Andersdatter Nesje" 

 SINDRE HOVDENAKK, VG 

 

«Hoem skildrer med sterk penn Marta Kristines prøvelser og hennes evne til å takle dem. Han gjør sin skrivekunst til sterk og lærerik underholdning, uten å forfalle til klisjeer og melodrama. Og det er ingen liten kunst»

 FREDRIK WANDRUP, DAGBLADET 

 

«en roman mer virkelig enn noen virkelighetslitteratur»

 FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN 


 ØYSTEIN HAUGE, ROMSDALS BUDSTIKKE 

 

«Jordmor på jorda er et historisk dokument over våre ganske nære forfedres kamp for tilværelsen, men det er også en fortelling om mennesker av kjøtt og blod, skildret av en mester i faget.»
 ATLE NIELSEN, BOK 365

 JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD

"Edvard Hoems make som krønikeskriver lar seg vanskelig slå ... en både rørende, klok og informativ fortelling om norsk fødselshistorie, strevsomt bondeliv og seig kamp mot trangsynthet og overtro"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN 

"Hoem har gjort det igjen ... Ein ny stor roman frå ein av Noregs beste forteljarar"
ALF KJETIL WALGERMO, VÅRT LAND 

"eit eineståande livsverk som enda ikkje er sluttført"
ODDMUND HAGEN, DAG OG TID 

"Hoems romaner er et synliggjøringsprosjekt, han gir de stemmeløse stemme. Det vil si: Hoem er ikke den første som gjør dette ... Ingen gir likevel en mer levende litterær skildring av dette kvinneyrket enn Edvard Hoem ... Marta Kristine [er] portrettert som en fascinerende og imponerende skikkelse"
HENNING HOWLID WÆRP, AFTENPOSTEN 

"Edvard Hoems stadig voksende serie slektsromaner er en nærmest eventyrlig suksess ... Det er et klart og vakkert oversyn over tidligere tiders liv … en historisk roman av beste familie"
BJØRN IVAR FYKSEN, KLASSEKAMPEN