Bla i boken

Når vi synger

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249527519
"Humoren og livsgleden har ofte trange kår, til gjengjeld kan det glimte til, tidvis sprake av livskraft hos denne forfatteren … Merethe Lindstrøm er en suveren iakttaker av sorgens mange paradoksale uttrykk, og i høstens roman har hun finslipt denne formen … Stilistisk eleganse kombinert med et skarpt psykologisk blikk viser nok en gang at Merethe Lindstrøm tilhører et litterært toppsjikt"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Framifrå sunge. Lindstrøm sviktar visst aldri i si litterære overtyding … Romanen er utsøkt skriven, av denne tidlegare vinnaren av Nordisk råds litteraturpris, med eit verknadsfullt forteljarperspektiv … Lindstrøm har nok ein gong levert ein særs god litterær tekst som gir relasjonar, oppvekst, seksualitet, vald og traume eit språk, der mykje står mellom linjene, men det er sjølvsagt ikkje sant, for alt som står mellom linjene, står trass alt på dei"
INGVILD BRÆIN, DAG OG TID
"en gjennomført historie om sorg, slik barn kan oppleve det … Grunntonen er både vond og vakker … Hun har et eget blikk for det usagte mellom menneskene hun skriver om; ofte noe nervepirrende i stilen … Det er et hjerteskjærende portrett Merethe Lindstrøm har tegnet i denne oppvekstromanen --- i Lindstrøms kresne språk og konsekvens i den barnslige verdensanskuelsen, er resultatet blitt dirrende vakkert"
INGER BENTZRUD, DAGBLADET
"ein særs god roman … Lindstrøm klarer det ho prøver på: Å hekte lesaren frå første setning … Der er ingen tilfeldig valde ord, ingen vilkårlege saman stillingar hos Lindstrøm. Alt er nøye gjennomtenkt. Alle setningane presist konstruerte, med nøyaktig dei rette orda for å vekke kjensler og tankar i den som les … Lindstrøm syng mørkt og mollstemt, men også fint og klart, i «Når vi synger»"
GERD ELIN STAVA SANDVE, NRK
"Hjerteskjærende … en sår klagesang over et dødt spedbarn. «Når vi synger» – tittelen bærer preg av lys optimisme – er en gjennomført historie om sorg, slik barn kan oppleve det … Grunntonen er både vond og vakker … i Lindstrøms kresne språk og konsekvens i den barnslige verdensanskuelsen, er resultatet blitt dirrende vakkert"
INGER BENTZRUD, DAGBLADET
«Vi vet at avstand eller strekning delt på tid er lik farten til et objekt, og etter at du dro, bruker den gamle bilen vår lengre og lengre tid på å få far hjem om ettermiddagen. Vi vet at musene i fellene ikke alltid dør med en gang, men etterlater deler av seg selv, og en gang fant vi en ørliten fot som vi kastet i søppelspannet. Vi vet at lynet slo ned for ti år siden i det gamle treet nede ved veien, og det er derfor det er blitt et sølvtre. Vi vet at Nielsen har to tenner på toppen av hverandre, og at han aldri drikker alene for da glemmer han å ordne med kveldsstellet til kuene. Vi vet at du likte å få moset banan på en liten skje, du beveget leppene til du hadde kvernet ut all mosen, øynene dine, klare og nesten gjennomsiktige, fikk oss ofte til å tenke på istapper eller regn.»

Agnes bor i et sommerhus sammen med moren, faren og tvillingbroren Kasper. Huset er kaldt, særlig om vinteren, det blåser gjennom ytterveggen og lekker fra taket når det regner. Det er også huset der spedbarnet bodde, det navnløse barnet med en stemme som hørtes i alle rommene i sommerhuset, helt til den ikke hørtes mer. Og etter spedbarnets død åpner familien hjemmet sitt for enda et barn, et lite fosterbarn som får navnet Bastian.

«Når vi synger» foregår på syttitallet. Det er fortellingen om en ung jente på vei mot voksenlivet, om foreldre som ikke klarer å gi den omsorgen som trengs, om krenkelser og utprøving av egen seksualitet, om lengsel etter nærhet og en slags trøst.
«Når vi synger» er en dypt foruroligende roman om skjørhet og sårbarhet, men som også er fylt med varme og humor, skrevet i et vakkert, lysende og presist språk.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249527519
Innbinding Lydbok (nedlastbar)
Tittel Når vi synger
Bokgruppe 882
I salg 23.10.2023
Emne 1970-1979 Omsorgssvikt Skjønnlitteratur Oppvekst Familie Romaner
Lest av Kjærsti Odden Skjeldal
Merethe Lindstrøm

Merethe Lindstrøm

Merethe Lindstrøm (f. 1963) er en av våre mest anerkjente forfattere både i Norge og internasjonalt. For novellesamlingen Gjestene (2007) ble hun nominert til Kritikerprisen og Nordisk råds litteraturpris. Hun er prisbelønnet flere ganger, og for romanen Dager i stillhetens historie (2011) ble hun tildelt både Kritikerprisen og Nordisk råds litteraturpris. Hennes tre siste romaner, Fra vinterarkivene (2015), Nord (2017) og Fuglenes anatomi (2019), har fått svært god mottakelse også utenfor Norge. Novellesamlingen Vinterhest utkom i 2022 til strålende anmeldelser. Høsten 2023 kommer romanen Når vi synger.

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Strålende kritikker til Merethe Lindstrøm i Danmark

Merete Lindstrøms roman Fuglenes anatomi er nå utkommet i Danmark. Den kritikerroste boken fra 2019 har rukket å få strålende anmeldelser i to av nabolandets største aviser: Information og Kristeligt Dagblad.
Les mer

Merethe Lindstrøm - flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Merethe Lindstrøm.
Les mer