Bla i boken

Kjøttets tid

roman

Velg format

Tilbudspris kr 200 Før kr 229
På lager
ISBN
9788249523658

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523658
Innbinding Ebok
Tittel Kjøttets tid
Bokgruppe 854
Oversetter Bodil Engen
I salg 05.02.2021
Emne mediamiljøer Reiser Spiritualitet Madrid Kvinner Skjønnlitteratur Romaner
"Satt hun på en bar med en mann som sa han ble forfulgt av en nonne? Hun rister på hodet. Spania, tenker hun, Spania. Ting fordreies, det er varmen".

En svensk skribent reiser til Madrid for å finne inspirasjon, men blir raskt trukket inn i forviklinger som innebærer tunge etiske valg. På en bar møter hun Mercuro Cano. Han tror han blir forfulgt av skaperne av det lyssky nettshowet «Kjøttets tid» - et show han har medvirket i for å bøte for alt det vonde han har gjort mot sin kone. Bak denne offentlige og brutale botsøvelsen på internett står nonnen Lucia. Hun har påtatt seg den komplekse, men samtidig pirrende oppgaven å forsøke å redde fortapte sjeler fra den djevelske verdenen som er preget av kjøttets villfarelser. Kan Mercuro reddes? Og fremfor alt: bør han reddes?

"Kjøttets tid" er en rå roman om menneskets behov for åndelighet i en ytterst kroppslig virkelighet. Denne undersøkelsen av det kjødelige i alle dets sjatteringer er også en nådeløs skildring av kampen mellom kjønnene.
"Å lese dette svenske supertalentet er som å sette tennene i en saftig biff etter uker med knekkebrød … Wolff skriver skarpt om det kjødelige versus det åndelige, om kjønnskamp og maktkamp. Her er ingen halvtygde feministiske selvfølgeligheter, genistreken er at hun lar romankarakterene snakke fritt … en av de spenstigste forfatterne Sverige har å by på for tiden. Elegant og snedig syr hun alle delene sammen til en helhet, men lar noen tråder henge løst, for sånn er jo livet … dette er en skikkelig binge-bok: intelligent, intens og makaber, med spenning fra første til siste side"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV
"Forfriskende original … Wolffs roman høres kanskje vill ut, på det idémessige plan er den også det. Den stramme strukturen skaper likevel en interessant orden i kaoset … På elegant vis flettes disse tre stemmene sammen til en særpreget fortelling hvor menneskenes moral utforskes. Etiske dilemma rundt utroskap, straff og aktiv dødshjelp blir levendegjort gjennom romanpersonenes fortellinger … en underholdende fortelling med en dyster beskjed: Viljen er underlagt kroppen"
IDA VÅGSETHER, MORGENBLADET
"Kjøttets tid er [..] et godt stykke unna den gjengse ideen om den skandinaviske samtidsromanen. Snarere er den på samme tid en besk satire over underholdningsøkonomi, lidelsespornografi og enkle fortellinger om soning, bot og frelse, og en ambisiøs idéroman om lidenskap og mening – store ord, ja visst, men ikke dermed svulstig. Nei, snarere er det en intelligent konstruert bok, som på samme tid hengir seg til og retter et kritisk blikk mot voldens og frelsesfortellingas veldige fascinasjon"
EVEN TEISTUNG, KLASSEKAMPEN
"Burleske bekjennelser fra Madrid … Det er absolutt helt umulig å forutse hva som kommer rundt neste sving … Kjøttets tid er en roman av høy litterær kvalitet, skrevet av en svensk forfatter med et latinamerikansk lynne. Hun er en sjeldenhet i den nordiske forfatterfloraen. Oversetter Bodil Engen har sørget for at også denne norske utgaven har beholdt sin smaksrikhet og dybde"
KNUT HOEM, NRK BOK
"En perle av en fortelling! … en fascinerende reise på mange plan …. Kjøttets tid rommer både åndelighet, utroskap, kjønnskamp og hevn. Og med et snev av magisk realisme og overraskende kast driver Wolff på utsøkt vis leseren framover fra side til side"
LEIF GJERSTAD, BOK 365
"Dette er en roman som var god å lese, den lodder i dybden, men det var likevel vanskelig å forstå hvor bunnen egentlig er. Og kanskje er den akkurat som livets veier – både uransakelig, gåtefull og bunnløs"
JAN-ERIK ØSTLIE, FRI FAGBEVEGELSE
"Det er mange spenningsmomenter underveis, mange gåter som etableres, og det meste flettes sammen på ganske uventet vis etter hvert som denne ganske unike fortellingen utvikler seg. Det som slår meg under lesningen, er at Kjøttets tid i virkeligheten er noe langt mer enn en roman … Jeg oppfatter Kjøttets tid som et slags sonderingsredskap hvor formålet er å grave frem de viktigste moralske problemene fra den forspiste visuelle kulturen vi bor i, men som gjør det ved å sette sammen et knippe randsone-eksempler som tvinger oss til å tenke. Og når man befinner seg der som forfatter, er man et ganske nyttig sted"
KJETIL RØED, VÅRT LAND
Lina Wolff

Lina Wolff

Lina Wolff (1973) bor i Hörby og har tidligere jobbet som tolk og handelsagent i Italia og Spania. Hun debuterte i 2009 med novellesamlingen Många människor dör som du. Romanen Bret Easton Ellis och de andra hundarna (2012) ble belønnet med Tidningen Vi:s litteraturpris, nominert til Sveriges Radios romanpris og oversatt til engelsk. I 2016 utkom Wolffs andre roman, De polyglotte elskerne, som ble belønnet med den prestisjetunge Augustprisen.

 

Litterære priser:

Augustprisen 2016

Les mer