Bla i boken

Kjøttets tid

roman

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249522590
"Viss det er noko vi har lært oss gjennom pandemien er det at vi treng kvarandre, og ingen viser oss det tydelegare enn svenske Lina Wolff. «Kjøttets tid» er årets mest hardtslåande roman"
KNUT HOEM, NRK, ÅRETS BESTE BØKER 2021
Denne burlesk ekspanderende fortellingen er en perle! Brå kast, absurd fantasi og medrivende fortellerglede om kjærlighet
LEIF GJERSTAD, BOK365, ÅRETS BESTE BØKER 2021
"Et av årets høydepunkt. Nådeløst underholdende. Med denne glitrende romanen bekrefter Lina Wolff sin posisjon som en av Sveriges mest originale forfattere … Den er en ‘pageturner’ med et vanvittig driv, men den er også en interessant idéroman … I mine øyne er Kjøttets tid både drømmeaktig og en drøm av en roman. Den er en fryd å lese … Med de svenske #metoo-historiene fra de siste par årene friskt i minne er det vanskelig ikke å tolke denne romanen som en slags kommentar til disse. Wolff viser at slike saker har omkostninger for alle … Kjøttets tid har beholdt sin saftige språkdrakt i den flotte oversettelsen til Bodil Engen"
MARI GRYDELAND, AFTENPOSTEN
"Forfriskende original … Wolffs roman høres kanskje vill ut, på det idémessige plan er den også det. Den stramme strukturen skaper likevel en interessant orden i kaoset … På elegant vis flettes disse tre stemmene sammen til en særpreget fortelling hvor menneskenes moral utforskes. Etiske dilemma rundt utroskap, straff og aktiv dødshjelp blir levendegjort gjennom romanpersonenes fortellinger … en underholdende fortelling med en dyster beskjed: Viljen er underlagt kroppen"
IDA VÅGSETHER, MORGENBLADET
"Å lese dette svenske supertalentet er som å sette tennene i en saftig biff etter uker med knekkebrød … Wolff skriver skarpt om det kjødelige versus det åndelige, om kjønnskamp og maktkamp. Her er ingen halvtygde feministiske selvfølgeligheter, genistreken er at hun lar romankarakterene snakke fritt … en av de spenstigste forfatterne Sverige har å by på for tiden. Elegant og snedig syr hun alle delene sammen til en helhet, men lar noen tråder henge løst, for sånn er jo livet … dette er en skikkelig binge-bok: intelligent, intens og makaber, med spenning fra første til siste side"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGENS NÆRINGSLIV
"Kjøttets tid er [..] et godt stykke unna den gjengse ideen om den skandinaviske samtidsromanen. Snarere er den på samme tid en besk satire over underholdningsøkonomi, lidelsespornografi og enkle fortellinger om soning, bot og frelse, og en ambisiøs idéroman om lidenskap og mening – store ord, ja visst, men ikke dermed svulstig. Nei, snarere er det en intelligent konstruert bok, som på samme tid hengir seg til og retter et kritisk blikk mot voldens og frelsesfortellingas veldige fascinasjon"
EVEN TEISTUNG, KLASSEKAMPEN
"Burleske bekjennelser fra Madrid … Det er absolutt helt umulig å forutse hva som kommer rundt neste sving … Kjøttets tid er en roman av høy litterær kvalitet, skrevet av en svensk forfatter med et latinamerikansk lynne. Hun er en sjeldenhet i den nordiske forfatterfloraen. Oversetter Bodil Engen har sørget for at også denne norske utgaven har beholdt sin smaksrikhet og dybde"
KNUT HOEM, NRK BOK
"En perle av en fortelling! … en fascinerende reise på mange plan …. Kjøttets tid rommer både åndelighet, utroskap, kjønnskamp og hevn. Og med et snev av magisk realisme og overraskende kast driver Wolff på utsøkt vis leseren framover fra side til side"
LEIF GJERSTAD, BOK 365
"Dette er en roman som var god å lese, den lodder i dybden, men det var likevel vanskelig å forstå hvor bunnen egentlig er. Og kanskje er den akkurat som livets veier – både uransakelig, gåtefull og bunnløs"
JAN-ERIK ØSTLIE, FRI FAGBEVEGESE
"Det er mange spenningsmomenter underveis, mange gåter som etableres, og det meste flettes sammen på ganske uventet vis etter hvert som denne ganske unike fortellingen utvikler seg. Det som slår meg under lesningen, er at Kjøttets tid i virkeligheten er noe langt mer enn en roman … Jeg oppfatter Kjøttets tid som et slags sonderingsredskap hvor formålet er å grave frem de viktigste moralske problemene fra den forspiste visuelle kulturen vi bor i, men som gjør det ved å sette sammen et knippe randsone-eksempler som tvinger oss til å tenke. Og når man befinner seg der som forfatter, er man et ganske nyttig sted"
KJETIL RØED, VÅRT LAND
"Kjøttets tid er handlingsspekka og absurd action, men flengjer samtidig opp innsikt i store spørsmål utan å prøva så veldig hardt. Det er forteljarkunst og forteljarglede som dominerer, og alt det andre får vi liksom som ein uventa bonus … Wolff overraskar og overtyder med skrivekunsten sin … Skildringane trekkjer tanken mot Hemingwayske isfjell: både presise og potente. At ein aldri skal undervurdera krafta i ei god forteljarkunst er denne romanen dermed eit verdig døme på, for Lina Wolff likar ikkje å gjera det enkelt for seg sjølv. Med alt det underlege som får plass i denne romanen, tek det ein fjellstø forfattar for å få det heile i hamn. Ein slik forfattar er Wolff"
SOFIE BRAUT, STAVANGER AFTENBLAD
"En unik leseopplevelse … Kjøttets tid er en roman jeg neppe kommer til å glemme … Wolff makter på sitt finurlige vis både å skape spenning og samtidig stille de store spørsmåla - uten å stille dem konkret - om hva som er eller bør være det viktige for oss mennesker. Hun gir oss ikke svarene; hun får oss bare til å undre videre. Slik er det med de store litterære stemmene"
TOR HAMMERØ, NETTAVISEN
"Mystisk og makaberthumoristisk og parodisk … Da Lina Wolffs De polyglotte elskerne, som hun var prisbelønt for, kom på norsk i 2018 var den en av de mest originale og spennende romanene jeg leste det året. Kjøttets tid er like fascinerende … I et raffinert språk som speiler innholdet synliggjøres relasjonslabyrinter som det er vanskelig å finne ut av. Fortelleren lar spørsmålene stå åpne og lar leseren undres over hva som er virkelig og ikke. Det både morer og skremmer"
VIGDIS MOE SKARSTEIN, ADRESSEAVISEN
"Satt hun på en bar med en mann som sa han ble forfulgt av en nonne? Hun rister på hodet. Spania, tenker hun, Spania. Ting fordreies, det er varmen".

En svensk skribent reiser til Madrid for å finne inspirasjon, men blir raskt trukket inn i forviklinger som innebærer tunge etiske valg. På en bar møter hun Mercuro Cano. Han tror han blir forfulgt av skaperne av det lyssky nettshowet «Kjøttets tid» - et show han har medvirket i for å bøte for alt det vonde han har gjort mot sin kone. Bak denne offentlige og brutale botsøvelsen på internett står nonnen Lucia. Hun har påtatt seg den komplekse, men samtidig pirrende oppgaven å forsøke å redde fortapte sjeler fra den djevelske verdenen som er preget av kjøttets villfarelser. Kan Mercuro reddes? Og fremfor alt: bør han reddes?

"Kjøttets tid" er en rå roman om menneskets behov for åndelighet i en ytterst kroppslig virkelighet. Denne undersøkelsen av det kjødelige i alle dets sjatteringer er også en nådeløs skildring av kampen mellom kjønnene.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249522590
Innbinding Innbundet
Tittel Kjøttets tid
Bokgruppe 421
Oversetter Bodil Engen
I salg 01.02.2021
Emne Madrid Romaner Skjønnlitteratur
Lina Wolff

Lina Wolff

Lina Wolff (f. 1973) bor i Lund og har tidligere jobbet som tolk og handelsagent i Italia og Spania. Hun debuterte i 2009 med novellesamlingen Många människor dör som du.  Romanen De polyglotte elskerne (2016, norsk utgave 2018) ble belønnet med både den prestisjetunge Augustprisen og Svenska Dagbladets litteraturpris for årets beste roman. For Kjøttets tid (2019, norsk utgave 2021) vant hun Aftonbladets litteraturpris og var nominert til Sveriges Radios romanpris og Eyvind Johnson-prisen. Høsten 2022 ble Wolff nominert til Augustprisen for sin femte roman, Djävulsgreppet. Bøkene hennes utgis i over tjue land. Lina Wolff er også oversetter fra spansk, og hun har blant annet nyoversatt Gabriel Garcia Marquez´ Hundre års ensomhet.

 

Litterære priser:

2020 Aniarapriset
2020 Piratenpriset
2019 Aftonbladets litteraturpris
2016 Svenska Dagbladets litteraturpris
2016 Augustprisen
2012 Tidningen VIs litteraturpris

 

Utgitt på Oktober:

2023 Djevelgrepet (Roman)
2021 Kjøttets tid (Roman)
2018 De polyglotte elskerne (Roman)

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Lina Wolff - Flere forfatterportretter

Les mer