Bla i boken

Kalk og fuktig sol

roman

Velg format

kr 329
På lager
ISBN
9788249528059
"Runa Skjeldals andre roman "Kalk og fuktig sol" befester henne som en av de mest spennende unge stemmene vi har … på de fleste måter er Kalk og fuktig sol et tydelig skritt fremover i det jeg spår at på sikt kan bli stående igjen som et av norsk samtidslitteraturs viktigste unge forfatterskap … Skjeldal skriver fortsatt bedre sexscener – både ubeherskede og vellystige – enn de fleste norske forfattere jeg vet om"
MARIUS EMANUELSEN, VINDUET
«Hva opplevde du i Italia som du ikke forteller?» Gösta tørka av seg på forkleet, han så på meg. «Om jeg blir spurt om Italia, svarer jeg enklest mulig, det var godt å dra derfra.»

Anja er i midten av tjueårene da hun nærmest tilfeldig, ifølge henne selv, havner i Perugia sentralt i Italia, hvor hun leier et rom hos en kvinne, Bianca, og hennes sønn Enzo. Gradvis lærer hun språket, blir innviet i Biancas kokekunst og innleder et forhold til sønnen hennes. Hun forlater dem da hun får en jobb som kokk i Avignon, sørøst i Frankrike. På toget til Avignon tenker Anja at hun må ha vært der før, og vel fremme på kjøkkenet på restauranten Nattergal forelsker hun seg i en av sine nye kolleger, svenske Gösta.
Kalk og fuktig sol er en sanserik og kontemplativ roman, skrevet i et fortettet, omskiftelig og presist språk.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249528059
Innbinding Ebok
Tittel Kalk og fuktig sol
Bokgruppe 852
I salg 15.03.2024
Design Exil Design
Emne Italia Skjønnlitteratur Romaner
Runa Skjeldal

Runa Skjeldal

Runa Skjeldal (f. 1998) er en spennende ung stemme innen norsk litteratur. Hun debuterte med romanen Eleonora i 2021, og i 2024 er hun aktuell med sin andre roman: Kalk og fuktig sol.

Utgitt på Oktober

2024
2021
Kalk og fuktig sol (Roman)
Eleonora (Roman)
Les mer

Nyheter

20.03.24 | Lanseringsfest for Kalk og fuktig sol av Runa Skjeldal @Parksalongen

Velkommen til lanserig av Runa Skjeldals andre roman "Kalk og fuktig sol" på Parksalongen
Les mer

Runa Skjeldal - flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Runa Skjeldal
Les mer