Jordbok

dikt

Velg format

kr 199
ISBN
9788249506095
"Foros har etablert seg som sentral samtidspoet ... Det Foros iblant gjør, er å presse underliggende fysiske, geografiske og økonomiske prosesser tidsmessig sammen i diktene ... Diktene fenger lydlig og rytmisk. Samtidig er de komplekse, og en kan saktens spørre hva som er på gang i dem. Når en først får tak i en flik, utvider imidlertid perspektivene i boken seg i stadige større sirkler"
SINDRE EKRHEIM, BERGENS TIDENDE
"Sanselige og gåtefulle dikt med beina godt plantet, både i jorda og i historiens mørke ... Debuten for to år siden overbeviste de fleste om at vi her har å gjøre med en stayer, og oppfølgeren i år beviser at de fikk rett.... små, lyriske prosastykker, frodige uten å være vidløftige, språklig fantasifulle uten å være metaforiske ... en uhyre språksikker og musikalsk dikter."
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
"Krevende prosalyriske tekster som skaper uro, undring og inspirerer til meddiktning ... en usedvanlig språkkresen og moden poet ... frapperende originale formuleringer, noen er bærere av stor skjønnhet ... hun gjør det ikke lett for seg selv eller for leseren, Ellen Grimsmo Foros. Desto større grunn til å sette kryss ved denne samlingen, for denne er det verdt å komme tilbake til"
KNUT ØDEGÅRD, AFTENPOSTEN
du strøk meg fram og skjulte meg med kyss hissa sopranen i alten og tetta sprekken i stemmen hvor lenge kan vi bo i denne måneden jeg spikka om armlenet til sleiv smørkniv tannpirker brente restene i ovnen mens småbjørka skjøt opp bak huset hvert år tilpasser vi dialekten til firmaets endrede organisering og kornets nye modningstid Denne samlingen har en ladning, retning og rytme som griper leseren fra første side. Med ubesværet autoritet skaper forfatteren store bevegelser der ulike steder og tider i menneske-hetens historie innlemmes i dagligdagse hendelser, og samlingens jeg og du således inngår i stadig skiftende sammenhenger.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2008
ISBN 9788249506095
Innbinding Pocket
Tittel Jordbok
Bokgruppe 413
I salg 17.09.2008
Design Exil Design
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Ellen Grimsmo Foros

Ellen Grimsmo Foros

Ellen Grimsmo Foros (f. 1975) debuterte med den kritikerroste samlingen Går det an i 2006. Åkerener hennes tredje bok.I 2015 ble Foros tildelt stipend fra Laila Holms minnefond.

Les mer