Jernlungen

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249526284
"Her er det jeg vet. Jeg ble født to ganger, den første gangen på nyttårsnatta i en annen by, under et annet tak i Europa. I en revne mellom to århundrer sprengte jeg hinnen. Tolv slag, og klokkene ringte året inn. Viserne falt ned i neste hakk, år 1900. Jeg ble født i det lyset som finnes mellom en gutt og en jente. Jeg er verken jente eller gutt."

"Jernlungen" er en roman med historiske og fantastiske elementer, hvor den ene delen av handlingen foregår på epidemisykehuset Blegdamshospitalet i København på 1950-tallet, mens den andre delen utspiller seg på et barnehjem for gutter i en stor skog i Østerrike-Ungarn og i Budapest i årene 1913-1917.

I en jernlunge på Blegdamshospitalet ligger en ung poliosyk jente, lammet og avhengig av maskinen for å puste. På barnehjemmet i skogen vokser et navnløst barn - som ikke er helt som de andre guttene - opp under kallenavnet Gutt. Og mellom disse to unge menneskene, på tvers av tid og rom, finnes et sterkt, gåtefullt og uløselig bånd.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526284
Innbinding Innbundet
Tittel Jernlungen
Bokgruppe 411
I salg 25.01.2023
Design Exil Design
Emne Romaner Historisk litteratur Barn 1900-1945 Infeksjonssykdommer Etterkrigstiden Magisk-realistisk litteratur Ungarn Barnehjem Danmark Skjønnlitteratur
Kirstine Reffstrup

Kirstine Reffstrup

Kirstine Reffstrup er født i 1979. Hun debuterte med romanen Jeg, Unica i 2016 til svært gode kritikker og ble nominert til Osloprisen i kategorien «Årets litteratur» av Natt & Dag. Romanen utkom samme år i Danmark, hvor den ble nominert til Debutantprisen og Montanas Litteraturpris. Statens Kunstfonds Legadutvalg for Litteratur utnevnte romanen til en av årets beste bøker utgitt i Danmark i 2016. Jeg, Unica er også utgitt i Sverige og Tyskland. Jernlungen er Kirstine Reffstrups andre roman.

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

07.02.23 | Boklansering: Kirstine Reffstrups roman "Jernlungen" @Dansens hus

Velkommen til lansering av Kirstine Reffstrups roman "Jernlungen".
Les mer

Kirstine Reffstrup - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Kirstine Reffstrup
Les mer