Hils hvis du ser meg

dikt

Velg format

kr 199
ISBN
9788249504848
”Lovende debutantdikt som kombinerer det faktiske med det forestillbare … evnen til å sette frem underfundige formuleringer som egger og vrir erkjennelsen, gjør debutsamlingen til Halnes svært løfterik”
SINDRE EKRHEIM, BERGENS TIDENDE
”Lik en dreven illusjonist tryller Halnes fram situasjoner og stemninger som umiddelbart relativiseres, forvandles og skrives inn i en åpen, uforutsigbar og mangetydig språklig virkelighet. … lekne, sårbare, melodiske og assosiasjonsrike dikt … Språktonen er lett og umiddelbar, bildene åpne og tilgjengelige. Men i forlengelsen av diktene ligger et alvor, og en skjult fortvilelse som gjør inntrykk og vekker til refleksjon”
ARNE HUGO STØLAN, VG
”En flott tenkt, flott komponert og elegant ført i pennen samling som kretser omkring det å bli til i møte med verden. Geir Halnes debuterer med denne boka, og det gjør han svært overbevisende. Både språklig og idémessig er Hils hvis du ser meg en bok som går utenpå det meste av dikt som er utgitt hittil i år, og det er faktisk ikke så rent lite … det er sjelden man får gleden av å lese en så helstøpt debutsamling som Geir Halnes sin bok … De kan leses igjen og igjen, og nye lag åpenbarer seg for leseren”
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN
”Debutanten Geir Halnes ein tilbakehalden poet utan store ord eller sensasjonelle bilete, men han kan likevel ta pusten frå deg med språklege ørefikar … Det er ei enkel, gråvakker bok med skiljeark i grått, bokstavar i grått, og dikt som maner fram eit poetisk reflektert univers frå det kvardagslege grå. Litt etter litt stig det fram ei underleggjering som endrar det velkjende til eit nytt og merkverdig stoff … denne debutanten imponerer ved si insistering og sitt klare fokus”
HELGE TORVUND, DAGBLADET
”Halnes … skriver godt og overbevisende om ensomhet, savn og lengsler”
MARIANN ENGE, AFTENPOSTEN
”Halnes er en skarp iakttaker, og særlig fint blir det når han måler ut avstander mellom det fjerne og det helt nære … Geir Halnes debuterer med en bok det går an å gå i dialog med”
MORTEN WINTERVOLD, NORDLYS
”En dobbelhet romsterer i Geir Halnes’ første diktsamling, og det gjør språket utfordrende … en språkeksperimentell og intimt utvidende poesi ... en tidvis dristig og dypsindig utformet bok”
OLE ANDREAS SANDBERG, HAMAR ARBEIDERBLAD
"... overbeviser i sitt poetiske svennestykke med den friske tittelen Hils hvis du ser meg ... Boken er rik på slående formuleringer som "preposisjonene som forsvinner / når jeg går", "du selv er den / du forlater en annen for" og "På fellesvaskeriet // sirkulerer brystholdere / tålmodige som kloder". Halnes mestrer allerede kunsten med den ene uventede, sanselige detaljen som hever hele teksten ... Jeg håper vi får høre mer fra ham i tiden fremover"
STAVANGER AFTENBLAD
”Geir Halnes [viser] mer enn nok av talent til at han overbeviser i sitt poetiske svennestykke med den friske tittelen Hils hvis du ser meg
NORSK LITTERÆR ÅRBOK 2008
Dette er forfatterens første diktsamling.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2007
ISBN 9788249504848
Innbinding Pocket
Tittel Hils hvis du ser meg
Bokgruppe 413
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Geir Halnes

Geir Halnes

Geir Halnes (f. 1976) debuterte med diktsamlingen Hils hvis du ser meg i 2007. I 2017 utkom diktsamlingen Mor Rom.

Flere forfatterportretter

Utgitt på Oktober:

2022 La
2017 Mor Rom
2007 Hils hvis du ser meg

 

Les mer

Nyheter

Geir Halnes - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Geir Halnes
Les mer