Bla i boken

Eleonora

roman

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249523917
"Gjennom korte kapitler og et prosaspråk som stadig berører lyrikken, produserer teksten en nærhet og intimitet som oppleves like genuin og skjør som det portretterte forholdet … en stødig og bevisst penn som evner å gjøre utforskningen av intime menneskelige relasjoner til en fenomenologisk øvelse – og vice versa: Hele sanseapparatet iverksettes for å bringe oss nærmere de korte og prosaiske øyeblikkene som utgjør livet …. Skjeldals samtidig både kontrollerte og fokusskiftende språk, som ligner en observerende småfugl på vakt, egner seg svært godt til å beskrive hva som foregår mellom omgivelser, objekter og mennesker i et rom … «Eleonora» er en svært god debut, fra en forfatter det er lov å håpe vil gi oss flere medrivende tekster som lar oss se verden på en litt ny måte fremover"
EIRIK MOSSEFINN, BØYGEN 3-4/21
"Hornuglas rop. Lyden av fuglevinger. Den duvende grenen, og fuglen fra det ene grantreet til det andre, det rasler. Gjennom granbarsgrenene strever sola seg ned til vannoverflaten. Brygga ligger halvråtten og dupper, vannet siver gjennom treverket, over føttene mine. Ytterst stikker en rusten spiker ut. En fisk bryter vannspeilet og ringmønstre sprer seg. Audun tar hånda mi, tar sats. Jeg rekker å nøle, kjenner et rykk i armen, og vi er under vann.

Tjernet sluker oss, det er iskaldt. Auduns kropp er hvit i det grønngrumsete vannet. Luftboblene følger etter svømmetakene hans. Jeg sparker fra, svømmer opp, og trekker pusten."

Ella studerer fransk, Audun er sykepleier. De utforsker verden og hverandre, og hvem de er når de er sammen endrer seg fra situasjon til situasjon.

"Eleonora" er en suggererende roman om den første kjærlighetens betydning, og om forventninger og lengsler. Med stor språklig intensitet utforskes sammenhengen mellom naturen slik den arter seg både innenfor og utenfor menneskene.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523917
Innbinding Innbundet
Tittel Eleonora
Bokgruppe 411
I salg 08.09.2021
Emne Kjærlighet Skjønnlitteratur Romaner
Runa Skjeldal

Runa Skjeldal

Runa Skjeldal (f. 1998) er en spennende ung stemme innen norsk litteratur. Hun debuterte med romanen Eleonora i 2021, og i 2024 er hun aktuell med sin andre roman: Kalk og fuktig sol.

Utgitt på Oktober

2024
2021
Kalk og fuktig sol (Roman)
Eleonora (Roman)
Les mer

Nyheter

20.03.24 | Lanseringsfest for Kalk og fuktig sol av Runa Skjeldal @Parksalongen

Velkommen til lanserig av Runa Skjeldals andre roman "Kalk og fuktig sol" på Parksalongen
Les mer

Runa Skjeldal - flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Runa Skjeldal
Les mer