Bla i boken

Djevelgrepet

roman

Velg format

kr 449
På lager
ISBN
9788249526383
"I «Djevelgrepet» klarer Lina Wolff mesterlig å gå inn i en like kjent som betent materie, der hun midt i mørket skaper en dramaturgi som etter kammerspillets dvelende innledning nærmest eksploderer i bokas mer actionpregete siste halvdel"
LEIF GJERSTAD, BOK 365, ÅRETS BESTE BØKER 2023
"Mørk historie om rå makt og kjønnskamp, skrevet i et drivende godt, rått og billedrikt språk. Mentale bilder av demoner og andre mer mytiske metaforer både løfter oss ut av realismens mørke og forsterker den … Gjennomgående bidrar humor og ironi til å avvæpne når det er på det mest skremmende. Men med skarp psykologisk innsikt, bl.a. med referanse til Jung, når budskapet om en undertrykking som er kjent i vår tid fram"
VIGDIS MOE SKARSTEIN, ADRESSEAVISEN
"«Djevelgrepet» er en opprørende roman, om en 32 år gammel kvinne som lever i et voldelig forhold med en mann, og som velger å bli i det, i den grad det gir mening å bruke et ord som «velger» i denne sammenheng. … en av bokens mest tankevekkende sider, er hvordan misogynien siver inn i kulturen på mer uoversiktlige måter "
KAJA SCHJERVEN MOLLERIN, KLASSEKAMPEN
"Grotesk pageturner. Lina Wolff holder leseren på nåler i en urovekkende voldsspiral … Et interessant grep Wolff tar, er at volden aldri eksplisitteres som handlinger. Det er blåmerkene og den evige trusselen om ny vold som fortelles, ikke slag og spark … Jo visst er den spennende, og den tvinger leseren videre"
JON ROGNLIEN, DAGBLADET
"Wolff kobler grepet på leserne i sin urovekkende og intense roman "Djevelgrepet" … Kampen mellom kjøttet og sjelen har stått sentralt også i Wolffs to foregående romaner, men i «Djevelgrepet» antar det en enda mørkere form … I «Djevelgrepet» klarer Lina Wolff mesterlig å gå inn i en like kjent som betent materie … Det er som om ondskapen alltid ligger på lur, mens kjønnskampen med demonisk kraft driver handlingen fram mot et like handlingsmettet som dramatisk klimaks"
LEIF GJERSTAD, BOK 365
"gjennomsyret av en galskap forkledd som normalitet, og som fører tankene til Dag Solstad eller Michel Houellebecq ... så fengslende, så morsom, så uforutsigbar"
REBECKA KÄRDE, DAGENS NYHETER
"fremstillingen balanserer mesterlig mellom litterært svimlende og saklig rapport … Djevelgrepet er en overbevisende bok som helt sikkert kommer til å utløse debatt. Ikke minst fordi den så konsekvent synliggjør kvinnehatet som brer om seg på internett og videre i samfunnet i dag"
BARBRO WESTLING, AFTONBLADET
"Å leve tett innpå sin verste fiende. La hans virkelighet ete seg inn i ens eget sinn, slik at den blir ens egen sannhet. I Djevelgrepet fremstår det nøyaktig så skrekkelig som det rimeligvis er. Det er rystende, avskyelig og umulig å slutte å lese. Lenge etter lesningen blir denne boka værende under huden"
JENNY ASCHENBRENNER, DAGENS ETC
"årets kanskje beste svenske roman"
MIKAELA BLOMQVIST, GÖTEBORGS-POSTEN
"Det her er Riktig God Litteratur"
REBECKA ÅHLUND, KRISTIANSTADSBLADET
"På hvilket tidspunkt sporer det av, alt sammen? Noen uker senere skal hun forsøke å kartlegge hendelsesforløpet, prøve å forstå i hvilket øyeblikk kompasset mister nordretningen."

En kvinne forlater hverdagen i Skandinavia og reiser til Firenze. I den italienske byen virker alt både fremmed og forlokkende: teglsteinstakene, kirketårnene, de elskende parene, mannen hun har møtt. Hun tenker at hun selv kommer fra en karrig trakt, at hun har mye å lære, og at han kan være den som tiner den bunnfrosne jorden i henne. Til gjengjeld har hun også noe å lære ham.

Dette er historien om de to, om deres kropp og sinn. Om hennes grep om ham, og hans stadig hardere grep om henne. Djevelgrepet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526383
Innbinding Innbundet
Tittel Djevelgrepet
Bokgruppe 421
Oversetter Bodil Engen
I salg 17.02.2023
Emne Romaner Firenze Ekteskap og parforhold New Orleans Mishandling Skjønnlitteratur
Lina Wolff

Lina Wolff

Lina Wolff (f. 1973) bor i Lund og har tidligere jobbet som tolk og handelsagent i Italia og Spania. Hun debuterte i 2009 med novellesamlingen Många människor dör som du.  Romanen De polyglotte elskerne (2016, norsk utgave 2018) ble belønnet med både den prestisjetunge Augustprisen og Svenska Dagbladets litteraturpris for årets beste roman. For Kjøttets tid (2019, norsk utgave 2021) vant hun Aftonbladets litteraturpris og var nominert til Sveriges Radios romanpris og Eyvind Johnson-prisen. Høsten 2022 ble Wolff nominert til Augustprisen for sin femte roman, Djävulsgreppet. Bøkene hennes utgis i over tjue land. Lina Wolff er også oversetter fra spansk, og hun har blant annet nyoversatt Gabriel Garcia Marquez´ Hundre års ensomhet.

 

Litterære priser:

2020 Aniarapriset
2020 Piratenpriset
2019 Aftonbladets litteraturpris
2016 Svenska Dagbladets litteraturpris
2016 Augustprisen
2012 Tidningen VIs litteraturpris

 

Utgitt på Oktober:

2023 Djevelgrepet (Roman)
2021 Kjøttets tid (Roman)
2018 De polyglotte elskerne (Roman)

 

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Lina Wolff - Flere forfatterportretter

Les mer