Det tolvte huset

Velg format

kr 429
Kommer for salg
14.06.2024
ISBN
9788249527878
"Jeg skal fortelle om volden, fordi den har innhenta oss. Jeg sier oss, sjøl om det er Bill som ligger på sjukehuset. Volden må fordeles jevnt utover, for at jeg skal tåle den, jeg velger å gjøre det sånn. Volden har ingen begynnelse. Jeg kan ikke velge meg et punkt i historien der volden opptrer for første gang. Den er synlig allerede i barnet, i barndommen, og hvis en har uflaks fortsetter den å finnes, ikke bare på innsida, men på utsida også. Volden har alltid vært helt nær meg, eller så har den bevega seg nesten i utkanten av synsfeltet mitt - aldri egentlig borte."

Molli er tilbake i hjembyen for første gang på flere år. Nå sitter hun ved sengekanten til broren Bill. Han ligger i dyp søvn med alt mulig kobla til kroppen og et blåmerke forma som et fotavtrykk på ryggen. Bill ble funnet nede ved elva, han lå der sammen med Ib. Ib hadde fortsatt sprøyta mellom tærne, kroppen var kald. Det lå ei jernstang på bakken ved siden av. Molli leiter i minnet, siden alle hendelser er punkter man kan følge som et spor:
Det starter med en barndom. Sånn er det. Mamma Karla blir valgt av en forferdelig mann. De flytter inn i Frank sitt hus, så kommer det forferdelige til syne. Men det står også et akvarium i stua som lyser blått. Det finnes et barn i speilet som maner noe fram. Det finnes en onkel. Og elva renner gjennom sommeren. Sola brenner over asfaltplassen. Alt glimrer som en nattehimmel.

Med Det tolvte huset har Malin C.M. Rønning skrevet en rå og bevegende roman om en bror og en søster, om utsatthet og ensomhet, og om voldens ødeleggende grep om virkeligheten.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2024
ISBN 9788249527878
Innbinding Innbundet
Tittel Det tolvte huset
Bokgruppe 411
Emne Skjønnlitteratur Romaner
Malin C.M. Rønning

Malin C.M. Rønning

Malin C.M. Rønning er født i Porsgrunn og bosatt i Vestby. Hun studerte ved forfatterskolen i Bø, samt Litterär Gestaltning i Gøteborg. Den sterkt kritikerroste debutromanen Skabelon (2020) ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris og er utkommet i Tyskland, Nederland, Danmark og Ungarn. Det tolvte huset er hennes andre roman. 

 

Litterære priser:

Subjektprisen 2020

 

Utgitt på Oktober:

2024 Det tolvte huset (Roman)
2020 Skabelon (Roman) 
Les mer

Nyheter

Debutromanen "Skabelon" til Tyskland

Malin C.M. Rønnings kritikerroste debutroman "Skabelon" er nå solgt til Tyskland. Boken skal utkomme på det velrenommerte Karl Rauch Verlag.
Les mer

Malin C.M. Rønnings Skabelon til Danmark

Malin C.M. Rønnings kritikerroste debutroman Skabelon er nå solgt til Danmark. Boken skal utkomme på det anerkjente forlaget Batzer & Co.
Les mer

Malin C.M. Rønnings debutroman nominert til Subjektprisen 2020

Malin C.M. Rønnings kritikerroste debutroman Skabelon er nominert til Subjektprisen 2020.
Les mer

Malin C.M. Rønnings debutroman Skabelon til Ungarn

Malin C.M. Rønnings kritikerroste debutroman Skabelon er nå solgt til Ungarn. Rettighetene er tidligere solgt til velrenommerte forlag i Tyskland og Danmark. 
Les mer