Det lengste svevet

roman

Velg format

kr 349
ISBN
9788249505494
"Det er særdeles godt skildret ...Har man rett til å ta et liv? Det blir et innlegg i abortdebatten, skrevet av en som muligens kjenner den umulige problematikken på kroppen. Det gjør inntrykk"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
"En kraftfull fortelling om sykdom, kjærlighet og reise, med historisk sus som holder på leseren ... reisen er bokens intense og dramatiske høydepunkt, hvor Steen uanstrengt, integrerer de to reisene i et spenn på nesten 800 år ... Finurlig fortellerkunst og skarpe blikk for menneskets skrøpelighet"
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN
"drivende godt skildret, med sterke innslag av thriller, kjærlighetsroman og historisk-kulturelt opplysningsverk med utpreget humoristiske passasjer. Steen klarer å øse av sine rikholdige kunnskaper uten noensinne å virke belærende eller doserende ... usikkerheten er noe av det som gjør boken så åpen, levende og spennende ... Thorvald Steen har til og med klart å flette inn en morsom og svært treffende overskuddshyllest til Islands aldrende hedersskald. Fabelaktig!"
KJELL OLAF JENSEN, AFTENPOSTEN
"det gløder intenst både på og mellom linjene i hans nyeste roman ... Det lengste svevet viser Thorvald Steen på sitt beste, en forfatter som klarer å kombinere og «infiltrere» store historiske kunnskaper i en blanding av reiseberetning og mental utviklingshistorie ... Her viser han en forståelse for det psykologiske «spillet» mellom mennesker som er imponerende. Redselen for avsløringen og avkledningen, stilt opp mot motet til å gi seg hen er temaet som gjennomspilles med overbevisning i denne romanen."
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Jeg anbefaler denne boken til alle som liker historie eller kjærlighet!"
MARIANNE FLEKSTAD JOHNSEN, TRØNDER-AVISA
"Det er en bok om å reise. Og jeg må si at hvis man ikke får lyst til å besøke Istanbul etter å ha lest denne boka, så er det noe gæernt, for det fikk jeg!"
JAN Ø. HELGESEN, GOD MORGEN NORGE, TV2
"Uendelig fint om to som nærmer hverandre ... Det finnes ingen lov som sier at gode titler bærer bud om gode bøker. Skjønt hos Thorvald Steen er det sånn ... en sterk roman, kanskje mest i måten det fortelles på. Styrken i det svake kommer så fint frem. Den forsiktige tilnærmelsen, avstanden og nærheten"
KAREN FRØSLAND NYSTØYL, VÅRT LAND
"Han kan bedre enn de fleste mye om grensesonene mellom Europa og Asia og den rike kulturen som alltid har stått sentralt i brytningen mellom den islamske og den vestlige religion, kultur og politikk ... med den sterke innlevelse som forfatteren har i forhold til jeg-personens sykdom og livssituasjon, blir lesningen av Det lengste svevet en god opplevelse.
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD
"Vakkert, urovekkjande ... ei av dei sterkaste røystene i norsk notidslitteratur ... Han har ei klo i tekstane sine som grip tak i lesaren frå første til siste side ... ei bok som fortener svært mange lesarar"
ARNE RUSET, ROMSDALS BUDSTIKKE
"Fargerik beretning fra reise i fortid og nåtid"
HANNELORE W. LANGSTRØM, FÆDRELANDSVENNEN
"dersom det er mulig å anbefale en trilogi etter bare å ha lest den tredje boken ordentlig, så gjør jeg det absolutt nå ... forfatteren forteller med en stødighet, ro og et trekk av forsoning som gjør leseropplevelsen til en slik som påkaller tanker om sammenhengene i ens eget liv"
INGER MARIE KJØLSTADMYR, NATIONEN
"Steen unngår å fremstille sykdommen i et idealisert lys ... selv de vanskeligste temaer blir behandlet utprøvende og uten snev av belæring"
GURO HAVREVOLD, FREDRIKSSTAD BLAD
"Steens stil er like fortettet som i forrige roman. Kvesset språk, gjennomført realisme og mørk humor ... En roman med mening og meninger. Men også om det å utnytte muligheter. Våge å velge. En deltagelse i prosesser der mennesker møter både seg selv og andre i jakten på et meningsfylt liv"
ARNSTEIN OLAISEN, HAUGESUND AVIS
Ingen av samtidens vestlige forfattere jeg har lest kan så enkelt, grafisk og samtidig så litterært og mytisk aktualisere de historiske koblingene mellom hedendom, kristendom og islam, samt mellom vest og øst ... Steen lar heller aldri teksten oversvømmes av den historiske kunnskapen han åpenbart er i besittelse av, men forteller lavmælt, nedstrippet og - ja faktisk - spennende"
CARINA WAERN, HELSINGBORGS DAGBLAD (Sverige)
“Fengslende hele veien ... utforsker mannligheten og blottlegger lidelsen ... et svært sterkt portrett … i stedet for å fastne i forenklinger, fengsler denne romanen frem til det siste ordet … Resultatet har blitt en blottleggelse av en lidelse som er svært vakkert utført”.
PER PLANHAMMAR, GÖTEBORGS-POSTEN (Sverige)
Som gutt drømte han om å bli en fremragende skihopper. En kronisk sykdom gjorde det umulig. Tjue år seinere bor han i sin barndoms leilighet med hunden Sala. Han er utdannet historiker med middelalderen som spesialfelt, men sykdommen gjør det stadig vanskeligere å bevege seg. Han isolerer seg, men en dag ringer ungdomsforelskelsen Nina på døra. Hun er forsker og vil ha ham med seg som faglig rådgiver på en studiereise i forfedrenes fotspor langs elvene i Østerled til Konstantinopel. Reisen blir også en tilnærmelse mellom to voksne individer som ikke uten videre gir slipp på sin selvstendighet. Det lengste svevet er en frittstående oppfølger til romanen Vekten av snøkrystaller. Romanen er et nærgående portrett av en manns forsøk på å akseptere seg selv og sine fysiske begrensninger, og samtidig en sterk og vár skildring av et kjærlighetsforholds tilblivelse. En roman om å være annerledes og å utfordre seg selv.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2008
ISBN 9788249505494
Innbinding Innbundet
Tittel Det lengste svevet
Bokgruppe 411
I salg 02.09.2008
Design Exil Design
Emne Funksjonsnedsettelser Reiser Romaner Kjærlighet Skjønnlitteratur Tyrkia
Thorvald Steen

Thorvald Steen

Thorvald Steen (f. 1954), debuterte som lyriker i 1983 og har skrevet bøker i alle sjangere. Han er i dag en av de mest kjente internasjonale forfatterne i Norge. Opprinnelig er han utdannet fagarbeider (maler) og cand.philol. med idéhistorie som hovedfag. Hans nasjonale gjennombrudd som forfatter kom i 1992 med diktsyklusen Ilden. Året etter fikk han sitt internasjonale gjennombrudd med den historiske romanen Don Carlos. Forfatterskapet har vekslet mellom romaner bygget på hans egen livserfaring som Det hvite badehuset (2017) og Det siste fotografiet (2019), og hans nyskapende historiske romaner, som har fått betegnelsen neosagaer, hvor han avdekker Europas glemte historie. Den siste av disse, Påklederen, utkom høsten 2023.
          Steen har mottatt en rekke priser og utmerkelser i inn og utland, og bøkene hans er oversatt til over 30 språk. For romanene Det hvite badehuset og Det usynlige biblioteket ble han nominert til den prestisjetunge Dublin Literary Award.
          Fra 1991 til 1997 var Thorvald Steen formann i Den norske forfatterforening, og han har vært æresmedlem i samme forening siden 1997. I 2003 mottok han Stortingets statsstipend. Steen har også vært med på å grunnlegge Saladin-dagene og Konstantinopeluniversitetet. I 2021 kom Per Manings prisbelønte dokumentarfilm om Steen, «Kunsten å plystre». Våren 2024 er Steen aktuell med essaysamlingen Min naive sjel. Om å skrive mot den bevisste glemsel på Forlaget Oktober.

Les mer

Nyheter

Thorvald Steen prisbelønnet i Tsjekkia

Thorvald Steen ble i går tildelt den prestisjetunge tsjekkiske prisen Gratias Agit av Tsjekkias utenriksminister Tomáš Petříček. 
Les mer

Thorvald Steen og Karl Ove Knausgård nominert til Dublin Literary Award 2023

Nominasjonene til den prestisjetunge Dublin Literary Award 2023 er nå klare. Totalt 70 bøker er på langlisten, blant dem to norske romaner: Thorvald Steens Det hvite badehuset og Karl Ove Knausgårds Morgenstjernen.
Les mer

Thorvald Steens nye roman Påklederen – engelske verdensrettigheter solgt

Thorvald Steens nye roman Påklederen er nå solgt for oversettelse til engelsk. Det er forlaget Seagull Press som skal utgi boken.
Les mer