De som venter

roman

Velg format

kr 349
På lager
ISBN
9788249526673
"Ingrid Melfald Hafredal bruker thrillerens metode i en fortelling om sorg og desperasjon ... Det er blitt en oppvisning i språklig kontroll … Hafredal velger sine ord og setninger med omhu, det hele skrives fram i klar og skarp prosa med tydelig undertekst. Leseren drives fram i en fortelling som tidvis nesten vibrerer av denne indre spenningen som bæres fram av fortellerstemmene. … Karakterene i romanen er skrevet fram med stor omhu … «De som venter» er en roman som imponerer med sine treffsikre og kloke observasjoner av mennesker som lever helt på kanten. Ingrid Melfald Hafredal fører sine karakterer som en dreven dukkemaker. Full kontroll til siste punktum. Likevel med en liten sprekk for det uforklarlige"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"«De som venter» er en roman om å elske så det verker … Hvorfor i all verden er Kjersti borte? Ingrid Melfald Hafredal skriver så du kjenner hjertehamringen … «De som venter» imponerer"
STEINAR BRANDSLET, STAVANGER AFTENBLAD
"Melfald Hafredal bygger opp dei ulike stemmene meisterleg. Forsvinningshistoria byr på si eiga spenning, men i tillegg utviklar ho både Silje og Bjørn slik at den indre rakninga deira kjem meir og meir til syne. Når temperaturen blir høg nok, er det slutt på å høyre frå dei. Då står ei dirring igjen for ein svimmel lesar, som blar nysgjerrig vidare. Mysteriet er elegant turnert gjennom stemmene til dei etterlatne, men interessant er det òg korleis Hafredal får fram ulike verds- og situasjonsoppfatningar"
INGVILD BRÆIN, DAG OG TID
"En godt sammenskrudd familiefortelling … Hafredals styrke er nyansert persontegning og spenningseskalerende oppbygning. Foreldrerollen er klokt problematisert, før og etter forsvinningen. Det såre i boka er hva en elsket persons forsvinning gjør med de etterlatte … «De som venter» er en engasjerende og spennende roman med effektiv bruk av subjektive synsvinkler og med flere skjulte spor. Det er rett og slett en god grublefortelling"
JANNEKEN ØVERLAND, KLASSEKAMPEN
"en spennende roman … Hafredals skildringer av forholdet mellom far og datter er finstemte. Deres manglende evne til å forstå hverandre blir tydelig når vi får samme episode beskrevet med begges blikk … Slike små, men ikke ubetydelige, kommunikasjonsglipper er det flere av i de få samtalene i boken, og det er vondt å lese, de er både typiske og gjenkjennelige. God er også Hafredal i hvordan hun bygger opp spenningen i romanen"
IDA VÅGSETHER, MORGENBLADET
En kvinne forsvinner fra hjemmet sitt. Sju år senere er det fremdeles ingen spor etter henne. Mannen hennes, Bjørn, føler seg mistenkt, både av politiet, folk i bygda og av og til også av datteren Silje.

Silje har flyttet hjemmefra for å studere, men strever med å finne fotfeste. Hennes eneste holdepunkt er en bok moren etterlot, om maleren William Turner.

I romanens siste del møter vi Kjersti i dagene før forsvinningen. En reise til Madrid fører til et møte med fortiden.

I denne finstemte romanen utforsker Hafredal tomrommet som oppstår når et menneske forsvinner sporløst. Det er en fortelling om uforløst sorg og lengselen etter svar, om minnearbeid og om kunsten å fange lyset.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526673
Innbinding Ebok
Tittel De som venter
Bokgruppe 852
I salg 24.03.2023
Emne Forsvinninger Skjønnlitteratur Familie Romaner
Ingrid Melfald Hafredal

Ingrid Melfald Hafredal

Ingrid Melfald Hafredal (f. 1981) er forfatter og oversetter. Hafredal debuterte med romanen Omveier i 2013. I 2017 utkom den kritikerroste romanen Harehjerte. De som venter er Hafredals tredje roman.

 

 

Utgitt på Oktober:

2023 De som venter
2017 Harehjerte
2013 Omveier
Les mer