Atlaspunkt

dikt

Velg format

kr 119
På lager
ISBN
9788249515905

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2015
ISBN 9788249515905
Innbinding Ebok
Tittel Atlaspunkt
Bokgruppe 852
I salg 06.08.2015
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Atlaspunkt er Maria Dorothea Schrattenholz' første bok. Diktsamlingen er både en evolusjonshistorie og en science fiction-framstilling. Pre-historisk tid, nåtid og en galaktisk framtid er nedfelt i mennesker og mekanikk, kropp og gjenstander, tilblivelse, undergang og gjenoppstandelse. Med et skarpskårent og sensibelt språk tegner Schrattenholz' dikt opp et stort landskap.
"Schrattenholz utmerker seg med et tydelig talent for modige og originale bilder. Skal du lese bare én av årets diktdebuter, så anbefaler jeg Atlaspunkt."
INGUNN ØKLAND, AFTENPOSTEN
"Det er oppløftende at en norsk debutant med poesien som fartøy tør å skyte seg rett inn fremtiden - og dermed også vår egen samtid."
OLAF HAAGENSEN, MORGENBLADET
"Den kjølige og apokalyptiske melankolien gjør denne samlingen til det jeg tror er en av årets mest interessante, med mange bilder som sitter som sting: mennesket på Mars søker å fastholde en tapt virkelighet, i alle fall i språket: 'de snudde seg i søvne/mot noe de ikke kunne glemme'
MARI NYMOEN NILSEN, LITTKRITIKK
"Schrattenholz skriver med en stille intensitet som er nettopp dét poesi skal være: 'inntil kroppen ligger en kropp med en annen form' Så fremmed, så nært, så vidunderlig ... Når det gjelder jordnærhet, blåser nå Schrattenholz totalt i alt annet enn sitt eget prosjekt, sin egen visjon. Overgangen til «Mars» er fenomenal."
KJELL-RICHARD LANDAASEN, VÅRT LAND
"Schrattenholz skriver nøktern poesi der hverdagsspråket blandes med naturvitenskaplige begreper. Resultatet er en svært interessant diktsamling som krever ettertanke av leseren"
BENEDICTE TOBIASSEN, UNIVERSITAS
"Engasjerende og utfordrende sci fi-dikt ... et gripende språk, bra rytme og hastighet, og et dyptliggende ønske om å utgjøre en forskjell. Spørsmålene diktet stiller er mye større enn ordene som blir brukt, og dette gjør det hele spennende. Alt som ikke sies kan leseren selv fylle inn med sine egne tanker, idéer, meninger og drømmer. Med sitt dagsaktuelle tema og avbalanserte språk er Atlaspunkt spennende lesning"
BENTE TODNEM, STUDVEST
Maria Dorothea Schrattenholz

Maria Dorothea Schrattenholz

Maria Dorothea Schrattenholz er født i Bergen i 1980. Hun debuterte i 2015 med diktsamlingen Atlaspunkt. For denne ble hun nominert til Tarjei Vesaas’ Debutantpris. Protosjel er hennes andre bok.

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Maria Dorothea Schrattenholz - Flere forfatterportretter

Les mer