Amerikansk karmageddon

tanker om mitt fordømte fedreland

Velg format

kr 269
På lager
ISBN
9788249526505
«Amerika. For meg er det et av de aller største ordene som finnes. Det er helt der oppe med andre gedigne ord som frihet, rettferdighet og håp. Men for meg er det et ord som også betyr andre ting, som familielykke, nærhet og tilhørighet. Og savn. Jeg savnet Amerika så innmari etter at vi flyttet til Norge. Jeg drømte om Amerika hele tiden.

Mine første minner var det Amerika som ga meg. Det var i Amerika jeg først skjønte at jeg var et menneske i verden, og det var Amerika som ga meg mitt første språk.»

Thomas Seltzer kjenner USA bedre enn de fleste. Denne boka er dels en reiseskildring fra USA. Den er i tillegg en analyse av dagens USA, en analyse som er både personlig og subjektiv, men også basert på objektive kjensgjerninger og landets historie. Og dels er "Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland" Thomas Seltzers egen fortelling om livet og røttene hans.

Seltzer viser hvordan og hvorfor landet han elsker over alt på jord har blitt til denne kaotiske slagmarken vi her i Europa ikke forstår. Boka er en personlig beretning om en - for ham - varslet katastrofe, og har en nerve og en tone som er både morsom, rasende, sarkastisk, melankolsk og dønn ærlig. Og ikke minst er den poengtert og lærerik. Det er en bok som vil gi oss svaret på mange av de tingene vi lurer på om dette gåtefulle landet og folket i vest, og som undersøker hvordan og hvorfor den amerikanske drømmen ble til et amerikansk mareritt.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526505
Innbinding Pocket
Tittel Amerikansk karmageddon
Bokgruppe 501
I salg 29.08.2023
Emne Faglitteratur Samfunnsanalyse USA Personlige beretninger Reiser
Thomas Seltzer

Thomas Seltzer

Thomas Seltzer (født 1969) har sine amerikanske røtter i Texas og Kansas og tilbrakte tidlig barndom i det såkalte Rustbeltet i Wisconsin. Han er musiker og programleder, kjent som bassist i Turbonegro og som programleder i NRKs Trygdekontoret. I 2016 laget han dokumentarfilmen I Donald og Hillarys bakgård for NRK, og UXA Thomas Seltzers Amerika fra 2020 er en av de mest sette norske TV-dokumentarene noensinne – hver episode hadde over én million seere, og i en spørreundersøkelse i regi av Kampanje ble han kåret til den stemmen nordmenn flest stoler på når det gjelder USA. Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland er Thomas Seltzers første bok.

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Thomas Seltzer - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Thomas Seltzer
Les mer

Thomas Seltzers Amerikansk karmageddon i nytt opplag – nå 20 000

Thomas Seltzers debutbok Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland utkom forrige fredag til strålende kritikker. Allerede nå trykkes et nytt opplag på 10 000 eksemplarer. Samlet opplag er med dette på 20 000 eksemplarer
Les mer

Thomas Seltzers Amerikansk karmageddon til topps på bestselgerlista

Thomas Seltzers Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland kaprer denne uken førsteplassen på bestselgerlista for generell litteratur. Dette etter kun noen få dager i salg.
Les mer

Thomas Seltzers Amerikansk karmageddon fortsatt på topp på bestselgerlista

Thomas Seltzers Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland gikk rett inn på førsteplass på bestselgerlista for generell litteratur da den utkom tidligere denne måneden. Den kritikerroste boken beholder topplasseringen også denne uken.
Les mer

Thomas Seltzer holder stand på bestselgertoppen

Thomas Seltzers Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland fikk strålende kritikker da den utkom i midten av november. Boken beholder denne uken tredjeplassen på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for generell litteratur.
Les mer