Thomas Seltzers Amerikansk karmageddon i nytt opplag – nå 20 000

 

 

 

 

 

Thomas Seltzers Amerikansk karmageddon i nytt opplag – nå 20 000

 

 

 

Thomas Seltzers debutbok Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland utkom forrige fredag til strålende kritikker. Allerede nå trykkes et nytt opplag på 10 000 eksemplarer. Samlet opplag er med dette på 20 000 eksemplarer

 

Publisert 15. november 2022


«I en kraftprestasjon av en bok øser Thomas Seltzer over leseren alskens kunnskap om USA … Boken er et overflødighetshorn av treffende formuleringer, karakteristikker og spark, men også humor og mykje varme … Og for en familiehistorie! ... for Seltzer-fans er boken et must".

 GURI HJELTNES, VG

"Thomas Seltzers overlessede tilnærming, med trommevirvler, cliffhangere og egenkomponerte fake news, kunne raskt blitt ulidelig om det ikke hadde vært for at den fungerer aldeles glimrende".

JOHANNE ELSTER HANSON, MORGENBLADET
 

"Seltzer lykkes med å veve det personlige inn i en bredere kulturell analyse av et samfunn i oppløsning. Amerikansk karmageddon er et kraftig varsko til oss alle … Han har levert et sterkt stykke USA-reportasje, helt på høyde med de gamle, store".

ANDREW P. KROGLUND, VÅRT LAND
 

"Amerikansk feelbad … Det er få andre som ville våget eller kommet unna med en slik bok, men det funker som bare det".

CAROLINE TROMP, KLASSEKAMPEN
 

"Denne boken forklarer hvordan rovdyrkapitalisme tar knekken på det amerikanske demokratiet … I Amerikansk karmageddon fremstår Seltzer først og fremst som en belest og velorientert forfatter, som belegger sine synspunkter med referanser til et imponerende omfangsrikt kildemateriale. Dette vil glede alle som liker harde fakta bedre enn spekulativ synsing".

 GRO JØRSTAD NILSEN, BERGENS TIDENDE

«rett og slett ein page-turner med glimt i auget».
PER EMIL SKJELBRED, SUBJEKT

 

Om Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland:

 

Amerika. For meg er det et av de aller største ordene som finnes. Det er helt der oppe med andre gedigne ord som frihet, rettferdighet og håp. Men for meg er det også et ord som betyr andre ting, som familielykke, nærhet og tilhørighet. Og savn. Jeg savnet Amerika så innmari etter at vi flyttet til Norge. Jeg drømte om Amerika hele tiden. Mine første minner var det Amerika som ga meg. Det var i Amerika jeg først skjønte at jeg var et menneske i verden, og det var Amerika som ga meg mitt første språk.

Thomas Seltzer har skrevet bok om USA, dette landet han kjenner bedre enn de fleste. Boken er dels en reiseskildring fra USA. Den er i tillegg en analyse av dagens USA, en analyse som både er personlig og subjektiv, men også basert på objektive kjensgjerninger og landets historie. Og delvis er Amerikansk karmageddon Thomas Seltzers egen fortelling om livet og røttene hans.

Seltzer viser hvordan og hvorfor landet han elsker over alt på jord har blitt til denne kaotiske slagmarken vi her i Europa ikke forstår. Boken er en personlig beretning om en - for ham - varslet katastrofe, og har en nerve og en tone som både er morsom, rasende, sarkastisk, melankolsk og dønn ærlig. Og ikke minst er den poengtert og lærerik. Det er en bok som vil gi oss svaret på mange av de tingene vi lurer på om dette gåtefulle landet og folket i vest, og som undersøker hvordan og hvorfor den amerikanske drømmen ble til et amerikansk mareritt.

 

Thomas Seltzer (født 1969) har sine amerikanske røtter i Texas og Kansas og tilbrakte tidlig barndom i det såkalte Rustbeltet i Wisconsin. Han er musiker og programleder, kjent som bassist i Turbonegro og som programleder i NRKs Trygdekontoret. I 2016 laget han dokumentarfilmen I Donald og Hillarys bakgård for NRK. Første sesong av UXA  Thomas Seltzers Amerika (2020) er en av de mest sette norske TV-dokumentarene noensinne – hver episode hadde over én million seere, og i en spørreundersøkelse i regi av Kampanje ble han kåret til den stemmen nordmenn flest stoler på når det gjelder USA. Høsten 2022 sendes andre sesong i serien. Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland er Thomas Seltzers første bok.

 

 

Relevante utgivelser