Alt uavklart

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249518722
”Stillferdig og stramt fortalt debut ... Når forfatteren kobler det opp mot perspektiv som har med kjønn, seksualitet og rase å gjøre ... avdekker romanen med tankevekkende treffsikkerhet de blinde flekkene vi alle på en eller annen måte er fanget i. På sitt stillferdige, udramatiske vis er Alt uavklart en utgivelse som stiller seg åpen mot verden og for erfaringer kanskje bare skjønnlitteraturen kan gi språk.”
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN
”Boka heiter Alt uavklart. Men nokre tankar blir litt klarare av å lese denne sterke debutromanen ... Alt uavklart er skriven med solid innsikt i både media og akademia. Faktisk har eg som journalist aldri lese ei så god innafrå-skildring av livet i ei avis ... Unn Conradi Andersen skriv godt og klokt om språk, ikkje minst om korleis språkleg forenkling kan vere klargjerande, men også eit overgrep, særs i kombinasjon med ei litt for enkel utlevering av det som eigentleg er privat ... Alt uavklart er ei rik bok, og ein særs sterk skjønnlitteratur debut. For ein nynorsking som geriljaskriv hovudmål i bokmålspressa, er det dessutan viktig å få med at romanen er særs godt skriven, språkleg sterk og tankeopnande også idet han tek opp språket si evne til øydeleggande reduksjon.”
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN
"Krig, kjønn og andre tabuer. Drivende start … den journalistiske skriveerfaringen er tydelig, hun har et sikkert språk og er god på å la naturen speile indre følelser … vi får håpe på flere bøker fra Andersen, for hun har åpenbart talent og nok av temaer hun har stor innsikt i og vil skrive om."
ERLE MARIE SØRHEIM, DAGBLADET
"[D]ebutanten Unn Conradi Andersen, tidligere journalist og til daglig forsker og sosiolog, kobler familiehistorien om bestefaren til hovedpersonens egen identitetskrise på nye måter, i en tankevekkende roman … Alt uavklart åpner for store spørsmål, og balanserer tilsynelatende sprikende tematikk på en uanstrengt måte … i det store og det hele er dette en velskrevet, velkomponert og gjennomtenkt roman, som er egnet til å starte viktige samtaler."
MARIA KJOS FONN, KLASSEKAMPEN
"Journalisten Torunn står i sentrum for en svært begivenhets- og motivrik roman, selv om dens fremgangsmåte er mer grublende enn spenningsorientert … Alt uavklart [har] en inderlighet som beveger meg. Romanen forsøker virkelig å kjempe seg forbi de vante ordene, inn til følelsen av å elske og forelske, av det å ha eller gjøre et kjønn. Det smertefulle spennet mellom en syk far og en farlig forelskelse føles sant … der hun har det vondest, altså i tapet av faren og kontrolltapet hun opplever i møte med forskeren, der åpner romanen seg mot det store og åpne feltet av liv som de ‘enkle’ ordene bare gestikulerer i retning av."
BERNHARD ELLEFSEN, MORGENBLADET
«Velkomponert og omsorgsfullt om livets ufullkommenhet … Unn Conradi Andersens romandebut er usedvanlig formsikker … det er nettopp det gode språket (de slående bildene) og omfavnelsen av nettopp det uavklarte, som tittelen setter navn på, som gjør meg så begeistret for den»
LITTKRITIKK.NO, KJETIL RØED
Som journalist er Torunn oppteken av å fortelje andres historier. Men sine eigne erfaringar finn ho ikkje språk for. Da ho startar arbeidet med å skrive om sin eigen families løyndom, blir ho stilt overfor fleire dilemma. Farfaren valde feil side under krigen, og far hennar har aldri snakka om det som hende. Gradvis avdekkast det ei forteljing knytt til hennar eigen identitet. Møtet med forskaren Siri vekker dessutan ei uventa kjensle i Torunn: Kva gjer det med alt ho har trudd om seg sjølv, og med forholdet til kjærasten Olav. Skal Torunn vere taus, som faren, eller skal ho velje språket? «Alt uavklart» er ein intens og utforskande roman om å bli i stand til å sjå seg sjølv og dei andre, og ei fascinerande forteljing om kjønn, seksualitet og rase.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2017
ISBN 9788249518722
Innbinding Ebok
Tittel Alt uavklart
Bokgruppe 852
I salg 11.09.2017
Design Exil Design
Emne Romaner Skjønnlitteratur Identitet Familie Hemmeligheter
Unn Conradi Andersen

Unn Conradi Andersen

Unn Conradi Andersen (f. 1972) er forskar, forfattar og sosiolog. I 2017 debuterte ho som romanforfattar med Alt uavklart. Bli litt til er den andre romanen hennar. 

Utgitt på Oktober:

2024 Bli litt til (Roman)
2017 Alt uavklart (Roman)
Les mer