Å leve biografisk

proveniens første bok
Annen tilknytning:

Velg format

kr 119
På lager
ISBN
9788249515806
"skjerpende og fornøyelig ... Her løftes ingen dyner, her graves det ikke i undertøyskuffen. Men nettopp i dette finner romanen sin berettigelse, i forsøket på å skissere et offentlig liv. I stedet for Knausgårds nordisk-protestantiske selvforakt, er det et kontinentalt selskapsmenneske som trer fram"
ARNE BORGE, KLASSEKAMPEN
"Originalt om biografi … Særpreget om fiksjon og dannelse … Kultur, litteratur, historie og filosofi turneres skjønnsomt i en intelligent og språksterk bok som spenner vidt i tid, rom og tanke … Leseren aner noe storslagent og ambisiøst her, som synes å ville strekke seg mot det fornemste i verdenslitteraturen … en original og tankeskjerpende collage av erindringer, betraktninger og analyser som oppleves svært befriende."
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
et storslagent øyeblikk forstår forfatteren Lukas Hørslev at det nøyaktig hundre år etter hans død kommer til å bli skrevet en biografi om ham. Denne plutselige innsikten får ham til å skjønne at det livet han lever, ikke er gjenfortellingsverdig nok. For at den framtidige biografien skal bli god og interessant, må han heretter lære seg å leve biografisk. Gjennom å gjøre seg selv til gjenstand for en framtidig beretning, må Lukas Hørslev se sitt liv med nye øyne, vurdere sin fortid, oppvekst og dannelse på nytt, sin rolle som ektemann og far, men også sin egen framtid, basert på forestillinger og rene gjetninger, i håp om å kunne oppfylle biografiens krav.

"Å leve biografisk" er en roman som viser fiksjonens plass i våre liv, og som på en original måte lar det lille livet bli betraktet i lys av historien og den store, litterære tradisjonen.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2015
ISBN 9788249515806
Innbinding Ebok
Tittel Å leve biografisk
Bokgruppe 852
I salg 07.09.2015
Design Exil Design
Emne Skjønnlitteratur Forfattere Romaner
Hans Petter Blad

Hans Petter Blad

Hans Petter Blad (f. 1962) har tidligere skrevet romanene I skyggen av små menn midt på dagen(2002), De nysgjerrige (2005), Det oseaniske(2009),
Å leve biografisk (2015) og Kart over ømhetens rike(2017), samt diktsamlingene Biblioteket (2008), Marmor (2010), Museum (2014), Clair-Obscur (2016) og Reisen (2017), sammen med billedkunstneren Gunvor Nervold Antonsen.

Les mer