Bla i boken

Våkenetter

roman

Velg format

kr 379
På lager
ISBN
9788249526819
Agnes er på jobb som gynekolog på et sykehus i Bergen da ektemannen, Eivind, ringer fra Tromsø. Det er mørketid i nord. Samtalen handler først om sønnen Jens, om matteleksene hans, men det er noe urovekkende i Eivinds stemme. Så kommer det: Han har kreft med spredning, og han vil sannsynligvis aldri få se sola igjen.

Eivind og Agnes har vokst opp på den samme lille nordnorske øya. De har kjent hverandre hele livet, men nå som Eivind skal dø, utløses en inngående selvransakelse i Agnes: Hvem er de to, og hvem har de vært, for seg selv og for hverandre?

Christine Nitter skriver skarpt om tilværelsens små og store smertepunkter. I skildringen av Eivinds siste dager, av det komplekse og ofte uavklarte samspillet mellom ham og Agnes, vokser det frem en sår og ladet roman om livets aller største spørsmål.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249526819
Innbinding Lydbok (nedlastbar)
Tittel Våkenetter
Bokgruppe 882
I salg 10.08.2023
Emne Ekteskap og parforhold Døden Romaner Kreft Skjønnlitteratur Bergen Tromsø
Christine Caroline Nitter

Christine Caroline Nitter

Christine Nitter (f. 1969) jobber som lege og har gått på forfatterstudiet i Tromsø. Våkenetter er hennes debut som forfatter. Et tidlig utdrag av denne romanen er publisert i Cappelen Damms debutantantologi, Signaler (2021).

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Christine Nitter - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Christine Nitter
Les mer

Christine Nitters debutroman Våkenetter inn på bestselgerlista

Det er ikke ofte debutanter plasserer seg på Bokhandlerforeningens bestselgerliste, men denne uken går Christine Nitters debutroman Våkenetter inn på en 11. plass på lista for skjønnlitteratur. Våkenetter ble lansert 6. mai. 
Les mer