Christine Nitters debutroman Våkenetter inn på bestselgerlista

 

 

Christine Nitters debutroman Våkenetter inn på bestselgerlista

 

 

 

Det er ikke ofte debutanter plasserer seg på Bokhandlerforeningens bestselgerliste, men denne uken går Christine Nitters debutroman Våkenetter inn på en 11. plass på lista for skjønnlitteratur. Våkenetter ble lansert 6. mai. 

 

Publisert 20. mai 2022


Se lista her: 
https://bokhandlerforeningen.no/boklista/?bookcat=176&bookyear=2022&bookweek=19

Nitters roman fikk strålende skussmål i Dagbladet da den utkom. Under overskriften «Utsøkt om døden» skrev anmelder Cathrine Krøger blant annet at «den uhyggelig presise billedbruken [..] gjennomsyrer denne boka … Det er noe utsøkt over Nitters skrivestil. Det liksom flommer over, elegant, poetisk, behagelig tross det ubehagelige temaet».

Om Våkenetter:

Agnes jobber som gynekolog på et sykehus i Bergen da ektemannen, Eivind, ringer fra Tromsø. Det er mørketid i nord. Samtalen handler først om sønnen Jens, om matteleksene hans, men det er noe urovekkende i Eivinds stemme. Så kommer det: Han har kreft med spredning, og han vil sannsynligvis aldri få se sola igjen.

 

Eivind og Agnes har vokst opp på den samme lille nordnorske øya. De har kjent hverandre hele livet, men nå som Eivind skal dø, utløses en inngående selvransakelse i Agnes: Hvem er de to, og hvem har de vært, for seg selv og for hverandre?

 

Christine Nitter skriver skarpt om tilværelsens små og store smertepunkter. I skildringen av Eivinds siste dager, av det komplekse og ofte uavklarte samspillet mellom ham og Agnes, vokser det frem en sår og ladet roman om livets aller største spørsmål.

 

Christine Nitter (f. 1969) jobber som lege og har gått på Forfatterstudiet i Tromsø. Våkenetter er hennes debut som forfatter.