Våkenetter

Velg format

Forventet i salg 06.04.2022
kr 379
ISBN
9788249524839
Agnes jobber som kirurg på et sykehus i Etiopia idet ektemannen, Eivind, ringer fra Tromsø. Det er mørketid i nord. Samtalen handler først om sønnen, Jens, om matteleksene hans, men det er noe urovekkende i Eivinds stemme. Brått forteller han at han har kreft med spredning, og at han sannsynligvis aldri vil få se sola igjen.

Eivind og Agnes har kjent hverandre hele livet. De har vokst opp på den samme, lille nordnorske øya - vært naboer, venner og nå: ektefeller. Men nå som Eivind skal dø, utløses en inngående selvransakelse fra Agnes' side: Hvem er de to og hvem har de vært, for seg selv og for hverandre? Hvordan skal det gå med Agnes og Jens når faren, den sønnen alltid har søkt seg mot, ikke er der lenger? Og ikke minst: Hvem er han, egentlig, mannen hun har delt hele livet sitt med?

Christine Nitter er en skarp observatør av livets små og store smertepunkter. I skildringen av Eivinds siste dager, av det komplekse og ofte uavklarte samspillet mellom ham og Agnes, vokser det frem en sår og ladet roman, dypt eksistensiell og original om livets aller største spørsmål.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249524839
Innbinding Innbundet
Tittel Våkenetter
Bokgruppe 411
Emne Romaner Skjønnlitteratur
Christine Nitter

Christine Nitter

Christine Nitter (f. 1969) jobber som lege og har gått på forfatterstudiet i Tromsø. Våkenetter er hennes debut som forfatter. Et tidlig utdrag av denne romanen er publisert i Cappelen Damms debutantantologi, Signaler (2021).

Les mer