Bla i boken

Våkenetter

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249525355
"Utsøkt om døden … den uhyggelig presise billedbruken [..] gjennomsyrer denne boka … boka skal ikke være selvbiografisk. Likevel har den en nerve som framstår virkelighetsnær. Det dreier seg spesielt om Agnes' reaksjon på hvordan Eivind langsomt tæres opp av kreften … Det er noe utsøkt over Nitters skrivestil. Det liksom flommer over, elegant, poetisk, behagelig tross det ubehagelige temaet"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
"Intenst trekantdrama mellom ho, han og døden. Våkenetter er ei sterk historie om kven ein blir når døden flyttar inn i det heilt vanlege livet utan varsel… Vekslinga mellom det brutalt direkte og meir indirekte måtar å fortelje på, er eitt av fleire svært gode val i romanen. Å la naturen få ein stor og sjølvsagt plass i livet til dei to er eit anna godt val. Dessutan er det eit pluss at både Agnes og Eivind har vanskelege sider, som blir sett på spissen etter kvart som døden kjem tettare på. Sjølv om dei er spesialistar i legevitskapen, er dei ikkje spesialistar verken på å døy eller på å vere pårørande … ein uvanleg sterk og velskriven debutroman, som greier å fange nyansane i ei livskrise utan å bli omstendeleg."
MARTA NORHEIM, NRK
"Når døden flyttar inn i huset til Eivind og Agnes, blir livet sett på spissen. Inn kjem spesialseng, tisseflasker, morfinsprøyter og tankar om liv og død.. Eivind har kreft. Begge er legar og veit kva det handlar om, men ingen er spesialist på ein eigen død, eller på å miste den aller næraste. Christine Nitter tek oss tett på frykt, komikk, sjalusi, omtanke, sinne og medkjensle, ofte i kombinasjonar: Kva er det som får Eivind til å leggje føringar for livet til Agnes etter at han er død? Ei sterk historie om livet like før døden."
MARTA NORHEIM, NRK, 15 FERSKE BØKER ANBEFALT AV NRKS LITTERATURKRITIKARAR
Agnes er på jobb som gynekolog på et sykehus i Bergen da ektemannen, Eivind, ringer fra Tromsø. Det er mørketid i nord. Samtalen handler først om sønnen Jens, om matteleksene hans, men det er noe urovekkende i Eivinds stemme. Så kommer det: Han har kreft med spredning, og han vil sannsynligvis aldri få se sola igjen.

Eivind og Agnes har vokst opp på den samme lille nordnorske øya. De har kjent hverandre hele livet, men nå som Eivind skal dø, utløses en inngående selvransakelse i Agnes: Hvem er de to, og hvem har de vært, for seg selv og for hverandre?

Christine Nitter skriver skarpt om tilværelsens små og store smertepunkter. I skildringen av Eivinds siste dager, av det komplekse og ofte uavklarte samspillet mellom ham og Agnes, vokser det frem en sår og ladet roman om livets aller største spørsmål.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788249525355
Innbinding Ebok
Tittel Våkenetter
Bokgruppe 852
I salg 06.05.2022
Emne Ekteskap og parforhold Bergen Døden Skjønnlitteratur Romaner Kreft Tromsø
Christine Caroline Nitter

Christine Caroline Nitter

Christine Nitter (f. 1969) jobber som lege og har gått på forfatterstudiet i Tromsø. Våkenetter er hennes debut som forfatter. Et tidlig utdrag av denne romanen er publisert i Cappelen Damms debutantantologi, Signaler (2021).

Flere forfatterportretter

Les mer

Nyheter

Christine Nitter - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Christine Nitter
Les mer

Christine Nitters debutroman Våkenetter inn på bestselgerlista

Det er ikke ofte debutanter plasserer seg på Bokhandlerforeningens bestselgerliste, men denne uken går Christine Nitters debutroman Våkenetter inn på en 11. plass på lista for skjønnlitteratur. Våkenetter ble lansert 6. mai. 
Les mer