Syke søster

roman

Velg format

kr 429
På lager
ISBN
9788249527052
"Dette er truleg ei av dei beste bøkene eg har lese om psykisk helse ... «Syke søster» er trist, fin, engasjerande og fengande og skrive i eit språk som framhevar karakterar og omgjevnadar … Denne boka set spor i lang tid"
MAI LENE FLØYSVIK HÆÅK, STAVANGER AFTENBLAD, ÅRETS BESTE BØKER 2023
"I Kjersti Annesdatter Skomsvolds nye roman er det spiseforstyrrelse som er rovdyret … I romanen utforsker hun også tvillingmotivet, yndet i litteraturhistorien fra William Shakespeare til Agota Kristof. At tvillingers sammenfiltrede tilblivelse og tilværelse kan være særlig egnet til å beskrive spisevegring og sultedød, er «Syke søster» et glitrende eksempel på … Det er godt sett, uten tilløp til romantisering, men like fullt vakkert fortalt"
INGER BENTZRUD, DAGBLADET
"Kjersti Annesdatter Skomsvold viser igjen at hun er en av våre aller ypperste samtidsforfattere. Å lese Kjersti Annesdatter Skomsvold kan være som å stirre inn i selve eksistensen … Det handler om å leve, eller snarere om å overleve. Slik er det også i høstens roman «Syke søster» … selv om Skomsvold stadig kretser rundt den samme tematikken, blir ikke materien resirkulert. I stedet blir det samme temaet belyst på stadig nye måter, som om romanene er i samtaler med hverandre, om hvordan en kan overvinne sin redsel, og det å tørre å velge å leve - med alt hva det innebærer … Skomsvolds kompromissløse behandling av disse temaene er løfterik, ikke bare fordi den gir håp, men også fordi språket er nakent og vakkert, fullt av overraskelser, som om man gjennom hennes skjeve blikk kan se verden litt på nytt. Romanene hennes er liksom himmelfalne, men allikevel besitter de en slags innsikt som resten av oss har godt av … Med «Syke søster» viser Skomsvold - nok en gang - sin evne til å dvele ved valgene karakterene står overfor. Med kjærlighet for dem hun skriver om, forvalter hun et håp. Og igjen, på en ny måte, viser hun frem det som kanskje kan være et mantra for Skomsvolds romaner, nemlig hvordan det å være redd ikke er et tegn på svakhet, men på livsvilje"
IDA VÅGSETHER, MORGENBLADET
"På same måte som at sjukdom et seg innpå karakterane i «Syke søster», er dette ein roman som et seg innpå lesaren og set spor lenge etter at siste side er lesen … Det finst mange bøker om psykisk sjukdom. Derfor tenkte eg at Skomsvold si bok ikkje ville vere unik, men så feil kan ein ta … Eg trur alle som har vore pårørande, særleg dei som har stått tett på ein sjuk person over lang tid, vil kjenne seg igjen i dette … Det er tett mellom det mørke og dystre i «Syke søster», men då eg begynte å tenkje at denne romanen berre bestod av mørke, leverer Skomsvold ei scene som får både lesaren og karakterane til å trekke på smilebandet. Sjølv midt i alt det triste, finst det håp og latter"
MAI LENE FLØYSVIK HÆÅK, STAVANGER AFTENBLAD

Alma og Edit er tvillingsøstre. Edit spiser ikke, hun forsvinner i skogen, hun går på isen før den er trygg, og nitten år gammel dør hun.

Noen år senere reiser Alma tilbake til huset i skogen hvor hun og Edit i perioder vokste opp. Der venter fosterfaren Askild og en vanskelig beslutning.

"Syke søster" handler om sykdom som spiser de levende, og om døde som har noe de vil fortelle.]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2023
ISBN 9788249527052
Innbinding Innbundet
Tittel Syke søster
Bokgruppe 411
I salg 23.08.2023
Emne Søstre Romaner Tvillinger Døden Skjønnlitteratur
Kjersti Annesdatter Skomsvold

Kjersti Annesdatter Skomsvold

Kjersti Annesdatter Skomsvold (f. 1979) er fra Lutvann i Oslo. Hun debuterte i 2009 med romanen Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, som ble tildelt Tarjei Vesaas Debutantpris, nominert til Bokhandlerprisen 2009, P2-lytternes romanpris og kortlistet til International IMPAC Dublin Literary Award 2013. Debutromanen er solgt for oversettelse til 25 språk, og fikk enorm oppmerksomhet da den ble lansert i USA og Storbritannia høsten 2011. Våren 2014 ble Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg dramatisert på Nationaltheatret av Skomsvold og Anne Marit Jacobsen, regissert av Margreth Olin.

Skomsvolds andre bok Monstermenneske utkom i 2012. Romanen var kortlistet til P2-lytternes romanpris 2012 og ble nominert til Årets beste norske bok 2012 i Natt & Dag. I 2013 ga Skomsvold ut diktsamlingen Litt trist matematikk til glitrende mottakelse. Den kritikerroste romanen Barnet utkom i 2018. Bøkene om Peter Venn og Agnes Møller, I dag jeg, i morgen du og Agnes natt og dag , mottok gode kritikker da de utkom. Syke søster utkommer i 2023.

Skomsvold ble tildelt Doblougprisen 2015 for hele sitt forfatterskap.

 

Litterære priser:

Doblougprisen 2015

Tarjei Vesaas Debutantpris 2009

 

Utgitt på Oktober:

2023 Syke søster
2021 Agnes natt og dag
2020 I dag jeg, i morgen du
2019 Den andre forsvinninga
2018 Barnet
2014 33
2013 Litt trist matematikk
2012 Monstermenneske
2009 Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg

 

 

Les mer

Nyheter

Kjersti Annesdatter Skomsvolds roman Barnet – nå 10 land

Kjersti Annesdatter Skomsvolds roman Barnet utkom i 2018 til svært gode kritikker. Boken vekker også interesse utenfor landegrensene og rettighetene ble nylig solgt for utgivelse i Slovakia og Egypt.
Les mer

27.09.23 |Lansering av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mikkel Bugges nye bøker @Café Månefisken

Velkommen til lansering av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mikkel Bugges nye bøker
Les mer