Kjersti Annesdatter Skomsvolds roman Barnet – nå 10 land

 

 

 

 

Kjersti Annesdatter Skomsvolds roman Barnet – nå 10 land

 

 

 

Kjersti Annesdatter Skomsvolds roman Barnet utkom i 2018 til svært gode kritikker. Boken vekker også interesse utenfor landegrensene og rettighetene ble nylig solgt for utgivelse i Slovakia og Egypt.


Med dette er Barnet solgt til ti land: USA, Storbritannia, Brasil, Frankrike, Tyskland, Egypt, Slovakia, Danmark, Sverige og Færøyene.

 

Barnet er allerede utkommet i Tyskland og Danmark til svært gode kritikker:  

 

«en av de mest særpregede og samtidig mest gjenkjennelige bøker om morskap jeg har lest … Det er en liten, dirrende roman, sorgfull, hudløs og sterk … sprøtt, ærlig, full av magiske bilder og en stillferdig respekt for vanviddet som finnes i bevissthetens utkant» 

WEEKENDAVISEN (Danmark)

«Det er en alvorlig bok, men, det ser jeg nå, den er også full av lys! … Tekstens tone er så klar og rå at jeg nesten mister pusten … Det er en roman jeg kommer til å lese mange ganger … en ganske liten bok, vidtfavnende og sterk. Skomsvold skriver helt tett på, men samtidig er det en avstand til stoffet som gjør stemmen ren og klar»
INFORMATION (DANMARK)

 

«En usedvanlig imponerende roman ... enkel, men forlokkende lyrisk prosa ... fylt med fortryllelse og uro, som om hverdagen hele tiden domineres av hemmeligheter og fare»

REPUBLIK (TYSKLAND) 

 

«’Kjærligheten har gått fort … bare skrivingen har gått uendelig sakte.’ - det er setninger som disse, upretensiøse, kloke og likevel poetiske, som får deg til å bli forelsket i denne boken … Hovedpersonens usikkerhet er vår tids usikkerhet»

HAMBURGER ABENBLATT (TYSKLAND) 

 

“En ærlig roman full av klare bilder, bygd opp av sensitiv prosa, et presist blikk på selvet, verden, vår tid og moderskap. Skomsvolds prosa er lett, alvorlig, inderlig, sårbar og poetisk, og slik klarer hun å berøre oss på dypeste vis"

SIEGENER ZEITUNG (TYSKLAND) 

 

“I denne personlige romanen viser hun tydelig hvordan morskap og kreativitet smelter sammen. En bok om å skape litteratur og liv”

ANNABELLE (TYSKLAND) 

 

“En veldig gjennomtenkt, følsom liten bok, nydelig skrevet”

FREIES RADIO WIESENTAL (TYSKLAND) 

 

«Et høydepunkt i bokåret 2018 … en av vår tids største forfattere … God litteratur gjør private opplevelser allmenngyldige, og det er nettopp det som skjer i denne romanen»

IDA VÅGSETHER, STAVANGER AFTENBLAD 

 

«Forbløffende presist om å få barn»

ANETTE OS, FÆDRELANDSVENNEN 
 

«vil berike leseren … raffinert utformet og levende skildret … en roman til å bli livsklok av» 

GURI HJELTNES, VG 

 

«Med sedvanlig språklig overskudd og nådeløs selvgransking beskriver Skomsvold hjernens søvnløse og angstridde tankespinn når moderskap møter forfatterskap»             
MARI GRYDELAND, AFTENPOSTEN

Aktuelle bøker