Superlangsom

dikt

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249511815
"Superlangsom er et annet ord for den tilstanden forfatteren kaller «p», kort for Parkinson, der livet går i sakte kino. Men diktene viser hvordan «p-kroppen» også kan bli til «en poesikropp», når den betraktes av et kjærlighetsfylt ikke-klinisk dikterblikk ... Bergquist har tidligere skrevet svært overbevisende om sorg og nære relasjoner, i den over gjennomsnittet talentfulle debuten «Hva nå, kjære», men da fra et foreldreperspektiv. Nå inntar han sønnens synsvinkel med mye av den samme følsomhet og overbevisning - og viser dermed spennvidden i sin begavelse."
EIRIK LODÈN, STAVANGER AFTENBLAD
«Sterkt om Parkinson … dei sterkaste dikta i denne samlinga skildrar forholdet mellom far og son … det er dikt her som sit fastspikra i dette lesarminnet. Ikkje minst i siste del, der biletbruken er overtydande treffsikker og original i ordets gode meining. Her les vi om at «en vektløs far glir stille gjennom stua» og at «øynene dine glipper lik en magnet i uorden/ glir nedover et kjøleskap».
KNUT ØDEGÅRD, VÅRT LAND
Navet i Kristian Bergquists fjerde diktsamling Superlangsom er møtet mellom en sønn og en far. Faren har diagnosen Parkinson, og sønnen er fortelleren. Gjennom en nærgående utforskning og en ærlig samtale blir de to tydelige - hvem de er og hvem de er for hverandre. Superlangsom er en eksistensiell kjærlighetserklæring, en ensom reise og en mulig erkjennelse.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2013
ISBN 9788249511815
Innbinding Ebok
Tittel Superlangsom
Bokgruppe 852
I salg 11.04.2013
Design Exil design
Emne Foreldre Lyrikk Skjønnlitteratur Nervesykdommer
Kristian Bergquist

Kristian Bergquist

Kristian Bergquist (f. 1975 i Lillestrøm) debuterte i 2007 med diktsamlingen Hva nå, kjære? I 2011 utga han romanen Tenkestjerne², som vant Gyldendals/RENATE-senterets romankonkurranse. Bergquist har siden utgitt en rekke kritikerroste diktsamlinger og etablert sin stemme innen norsk poesi. Hans nyeste diktsamling er Varmere, nærere, åpnere, breiere.

 

Utgitt på Oktober:

2024 Varmere, nærere, åpnere, breiere (Dikt)
2022 Jeg strekker armene ut av dette diktet (Dikt)
2020 Alt du er trengs her (Dikt)
2018 Sitt hos meg (Dikt)
2015 Ild til oss (Dikt)
2013 Superlangsom (Dikt)
2011 Blomsterfraktaler (Dikt)
2009 Dette er det vi gjør med hverandre (Dikt)
2007 Hva nå, kjære? (Dikt)
Les mer