Stridig

fortellinger

Velg format

kr 279
ISBN
9788249502332
"Stemningsfulle, fragmenterte fortellinger om tid, eksistens og nærvær, med et vakkert alvor … ømt og utfordrende, sårbart og gjenstridig i sin vakre prosa og poesi"
CECILIE SCHRAM HOEL, DAGSAVISEN
"tekster som vekselvis åpner og lukker seg i en uhyre stimulerende dynamikk"
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN
"Fortellingar som tek tak (...) når eg les Kristine Næss si siste bok Stridig vert eg full av høge tankar"
MARIA SOLHEIM, VINDUET
"Jeg er av typen som liker tekster jeg kan ta ut fra hylla, åpne på hvilken som helst side, og finne noe, en setning, et avsnitt som er formidlende og kraftfullt, også alene. Jeg har ikke mange slike favoritter. Stridig er en slik bok."
KARI NYMOEN, ADRESSEAVISA
”Kristine Næss har skapt et vakkert monster … Næss kaster Rita-figuren inn i flokken av formødre, alle de store forfatterinnene som Rita fritt kan identifisere seg med”
SUSANNE CHRISTENSEN, KLASSEKAMPEN
”Etter å ha lest flere av Kristine Næss sine bøker, mener jeg å ha funnet noe genuint annerledes i hennes tekster. Noe som skiller henne fra andre samtidsforfattere, en holdning, en ærlighet som stikker dypt, en genuin språklig følsomhet som strømmer igjennom alt hun skriver. Det er noe med den avslørende tonen, vekslingen mellom selvhevdelse og selvutslettelse som jeg finner forfriskende. Det er rett og slett ujålete skriving”
SIRI M. KVAMME, BERGENS TIDENDE
"Stridig" er en samling fortellinger der ulike skikkelser kommer til orde. Gjennomgangsskikkelsen heter Rita, og vil for mange være kjent som hovedpersonen i forfatterens forrige bok Rita blir forfatter. De ulike tekstene er selvstendige fortellinger, lekende og utprøvende i formen, slik at de i blant nærmer seg både dramatikken og essayistikken. Boken handler om å skrive og tenke, om kvinnelig og mannlig, om politikk og litteratur, om seksualitet og tenkning, og anvender bl.a. forfattere som Charlotte Bronté, Jean Rhys, Virginia Woolf og Sarah Kane som eksempler. "Stridig" er nettopp en stridig, gjenstridig og kontrær bok, en serie poetiske og til dels polemiske tekster.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2004
ISBN 9788249502332
Innbinding Innbundet
Tittel Stridig
Bokgruppe 412
Emne Noveller Skjønnlitteratur
Kristine Næss

Kristine Næss

Kristine Næss (f. 1964) debuterte i 1996 med diktsamlingen Obladi. Hun har siden skrevet romaner, fortellinger og en poetikk, og har utmerket seg i det norske litterære landskapet med en tydelig og særegen stemme. Hun har også virket som tidsskriftredaktør og kritiker. I 2009 ble Næss tildelt et av Bokhandlerforeningens forfatterstipend. For romanen Bare et menneske (2014) ble Kristine Næss nominert til Nordisk råds litteraturpris 2015.

 

Litterære priser:

Tidenprisen 1998

Les mer