Rita blir forfatter

roman

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249514656
"Tragikomisk blinkskudd - overraskende oppslukende"
SUSANNE HEDEMANN HIORTH, VG
Gripende, sterkt og troverdig portrett av en ung kvinne som forsøker å finne fotfeste i tilværelsen - gjør både godt og vondt å lese, fordi teksten er så ekte, så nær og sterk. Den er ærlig, uten ironi, uten distanse og man ønsker å ta vare på leseopplevelsen, vil at den skal vare lenge. Etter at boken er slutt, får jeg lyst til å lese den igjen og igjen, mange ganger"
BERGENS TIDENDE
"Humoristisk om forfatterdrømmen"
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET
"Forfriskende original. Den byr på en forførende blanding av humor, ironi og satire, tilsatt en sår undertone"
TURID LARSEN, DAGSAVISEN
"Ærlig, utfordrende og finstemt"
BENEDICTE TREIDER, MORGENBLADET
”Årets dannelsesroman? Næss skriver humoristisk, nærgående og med nådeløs innsikt om den unge forfatterspiren Rita om forsøker å få virkeligheten til å stemme overens med forventningene, forestillingene og drømmene sine”
MARIANN ENGE, AFTENPOSTEN, kritikernes favoritter i 2002
”Romanen blottstiller hva som skjer når en ung pikes ønsketanker og romantiske eskapisme kobles med selvforakt og destruksjonsdrift. Forfatteren får på en ærlig, aggressiv og lydhør måte frem det sårbare og skjøre i menneskene”
BENEDICTE TREIDER, AFTENPOSTEN, kritikernes favoritter i 2002
Rita reiser til Sverige for å gå på skriveskole. Der skal hun møte mennesker som ikke vet noe om henne fra før, og når hun kommer tilbake skal hun ha blitt voksen og selvsikker. Ingenting blir slik hun hadde tenkt. Med denne romanen skaper Kristine Næss en hovedperson leseren ikke glemmer så lett. Humoristisk, ironisk, rørende og skarpt tegnes bildet av en ung kvinne som er sin egen verste fiende, men som likevel ikke har tenkt å gi seg så lett.

Med sin personlig reflekterende og spontant humoristiske stil har Kristine Næss markert seg som en særpreget forfatter med et tydelig og originalt identitetsundersøkende prosjekt.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788249514656
Innbinding Ebok
Tittel Rita blir forfatter
Bokgruppe 852
I salg 19.06.2014
Design Terese Moe Leiner
Emne Skjønnlitteratur Romaner Sverige Forfatterskap
Kristine Næss

Kristine Næss

Kristine Næss (f. 1964) debuterte i 1996 med diktsamlingen Obladi. Hun har siden skrevet romaner, fortellinger og poetikk, og har utmerket seg i det norske litterære landskapet med en tydelig og særegen stemme. Hun har også virket som tidsskriftredaktør og kritiker. I 2009 ble Næss tildelt et av Bokhandlerforeningens forfatterstipend. For romanen Bare et menneske (2014) ble Kristine Næss nominert til Nordisk råds litteraturpris 2015.

 

Litterære priser:

1998 Tidenprisen

 

Utgitt på Oktober:

2018 Mens jeg husker det (Roman)
2014 Bare et menneske (Roman)
2014 Hannahs historie med Heddy (Roman)
2014 Rita blir forfatter (Roman)
2010 Se hva som skjer (Dikt)
2004 Stridig (Noveller)
Les mer