Stadig skiftende klær og varme bad og så hvile

roman

Velg format

kr 299
ISBN
9788270948154
”Ellenes har skrevet en svært interessant roman. Lagene er mange. Det gåtefulle forblir (heldigvis) gåtefullt.”
STIG AASVIK, NATIONEN
”Lytt bare til tittelen en gang til. Her har vi en ny, annerledes fortellerstemme … det viktigste er likevel språket og måten det fortelles på. At det er en ung romandebutant gjør den enda mer bemerkelsesverdig … Registreringen av omgivelsene og personenes utseende og handlinger får en til å tenke på den franske nyromanen og de nåtidige minimalistene. Musikken i språket, i gjentakelsene, kan minne om Jon Fosse, men denne romanen er noe annet … den har i alle fall et eget uttrykk, et ”trøkk” og en fortellerteknikk som trekker leseren med og inn i romanen. Det er det som etter min mening gjør denne debuten så spennende.”
BERIT BYE, ADRESSEAVISEN
Et stort, hvitt hus ved kysten i det sørlige Norge - og en gate på venstre bredd i Paris. Dette er landskapene som trer frem og forbindes i denne romanen der fortelleren er en stemme som er ingens stemme - men samtidig opptrer som på vegne av en person: Et bestemt blikk, med et avgrenset og samtidig grenseløst utsiktspunkt, som en fortellingens nødvendige lys. I en stor hage på strandeiendommen sitter en kvinne og ser mot havet. Hun er moren i en familie der medlemmene synes å bevege seg innenfor et stadig mer fastlåst mønster. I Paris: Fra et vindu i en høy, grå murbygning betraktes en ung mann med skulderlangt hår og grønne øyne. Disse er det fortelleren skal føre sammen.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 1997
ISBN 9788270948154
Innbinding Innbundet
Tittel Stadig skiftende klær og varme bad og så hvile
Bokgruppe 411
Emne Skjønnlitteratur Romaner
Øyvind Ellenes

Øyvind Ellenes

Øyvind Ellenes, født 1974 i Mandal, har tidligere utgitt novellesamlingen Fortellingen Gjenfortelling (1996), samt fire romaner: Stadig skiftende klær og varme bad og så hvile (1997), Sanna Mathilde Rosen (2000), Stuepiken (2008) og Fire hundre franske fornærmelser (2011). Han har vært medredaktør i litteraturtidsskriftet Vagant og er nå bosatt i Oslo. Øyvind Ellenes ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend 2012 for sin fjerde roman Fire hundre franske fornærmelser.

Les mer