Sanna Mathilde Rosen

roman

Velg format

kr 329
ISBN
9788249500017
”Oppsiktsvekkende gjennombruddsroman. Med Øyvind Ellenes er en ny dikter på gang. Sanna Mathilde Rosen bør gi ham et solid gjennombrudd. At det har vært grunn til å vente noe stort av Ellenes, har begge hans første utgivelser gitt klare varsler om”
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD
"Med sin ”klassiske” scenografi, og sin tidløse, lett melankolske stemme har Ellenes greid å skape en engasjerende og medrivende leseopplevelse”
KNUT FALDBAKKEN, VG
”Ellenes har vist klar vekst for hver bok og har fortjent et solid gjennombrudd med romanen Sanna Mathilde Rosen. Den er formelt elegant, original i motivvalget og med en varm menneskelighet i bunnen. Ellenes ligger an til å bli en av de helt store.”
GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD i artikkel om den nye norske skjønnlitteraturen
SANNA MATILDE ROSEN forteller om tre brødre som samles i noen sommerdager på det som har vært familiens sted gjennom generasjoner. I fortellermåte knytter romanen an til både den franske middelalderromanen og de gotiske mysteriene. Vi følger personene med et ytre blikk, men på en måte som lar oss ane både deres fortid og mulige fremtid - samt former for mellommenneskelig tilhørighet på tvers av motsetninger og tap.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2000
ISBN 9788249500017
Innbinding Innbundet
Tittel Sanna Mathilde Rosen
Bokgruppe 410
Emne Romaner Søsken Skjønnlitteratur
Øyvind Ellenes

Øyvind Ellenes

Øyvind Ellenes, født 1974 i Mandal, har tidligere utgitt novellesamlingen Fortellingen Gjenfortelling (1996), samt fire romaner: Stadig skiftende klær og varme bad og så hvile (1997), Sanna Mathilde Rosen (2000), Stuepiken (2008) og Fire hundre franske fornærmelser (2011). Han har vært medredaktør i litteraturtidsskriftet Vagant og er nå bosatt i Oslo. Øyvind Ellenes ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend 2012 for sin fjerde roman Fire hundre franske fornærmelser.

Les mer