Hanne Ørstaviks nye roman solgt til Tyskland

 

 

Hanne Ørstaviks nye roman solgt til Tyskland

 

 

 

Hanne Ørstaviks roman bli hos meg ble nylig lansert til svært gode kritikker. Nå er rettighetene solgt til det velrenommerte tyske forlaget Karl Rauch Verlag. Dette er den sjuende av Ørstaviks bøker som utkommer i Tyskland. 

Publisert 04.05.23


Ørstaviks forfatterskap har de seneste årene høstet stor anerkjennelse utenfor Norge. I 2019 ble romanen Kjærlighet kortlistet til den prestisjetunge National Book Award for Translated Literature og The Republic of Consciousness Prize. Hennes forrige roman, Ti amo (2020), har allerede rukket å få strålende omtale i blant annet Danmark, Italia, Tyskland og Storbritannia. Ørstaviks bøker er oversatt til over 30 språk.

 

bli hos meg slår også an hos norske lesere. Denne uken rykker boken opp fra 14. til 8. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur.

Se lista her: https://bokhandlerforeningen.no/boklista/?bookcat=176&bookyear=2023&bookweek=17

 

Anmelderne om bli hos meg:

 

"’Hvilke kjærligheter er vi ment å leve?’ spør Ørstavik i sin reflekterte roman om utrygge relasjoner … Ørstaviks beskrivelser av hva frykt gjør med en, er subtile, men sterke".

SIGRID ELISE STRØMMEN, VÅRT LAND

 

"Sjelegransking på speed … Ørstavik skriver så skakende modig at man som leser blir svett i håndflatene av uro … Dette er Hanne Ørstavik på sitt aller beste".

 INGER BENTZRUD, DAGBLADET

 

"[Ørstavik] undersøker blant annet forholdet til faren med en språklig presisjon som hun hittil i forfatterskapet sjelden har vist oss. Det er både sårt og modig gjort".

PREBEN JORDAL, AFTENPOSTEN

 

"En rasende kjærlighetshistorie … Det er en gjennomgående sensitivitet her, overfor det som pågår rundt oss og i oss. Hele tiden med disse treffsikre metaforene … Ørstavik gjør oss alle til sensitivitetslesere - både i bokstavelig, og i ordets, aller beste forstand".

KNUT HOEM, NRK BOK

 

" Sterkt om mannlig raseri …  den ekstreme nærheten til stoffet puster liv i skildringene av den vanskelige kjærligheten … Ørstavik gir stoffet en gjenstridig litterær kraft".

LEIF BULL, DAGENS NÆRINGSLIV

 

"Fortelleren i Hanne Ørstaviks roman søker med briljans å vinne erkjennelse om seg selv – og om verden – gjennom kunst og litteratur … Med intensitet og utholdenhet har forfatterskapet oppnådd en stor indre bevegelighet – i en detaljrikdom, sanselig og refleksivt, som overbeviser".

TOM EGIL HVERVEN, KLASSEKAMPEN

 

"Når jeg leser Hanne Ørstaviks nye roman bli hos meg slår det meg hvilken modig forfatter hun er ... Hun er tydeligere og dristigere enn noen gang… hun vever og knytter sammen barndomserindringer og voksne kjærlighetsmøter der både det sublime, det pinlige og det vulgære får plass".

TURID LARSEN, DAGSAVISEN

 

"Ørstaviks vilje til å ta i slikt som omverdenen anser for fjernt, ulovlig eller latterlig, er ukuelig og uvurderlig … Verdien i hennes selvundersøkelser ligger ikke bare i det «hudløse», men i at de griper deg så hardt i armen".

CARINA ELISABETH BEDDARI, MORGENBLADET

 

"hun er kjærlighetsteoretikeren vi trenger nå. … i større grad enn i de tidligere romanene skjønner vi at evnen til å holde og bli holdt har forutsetninger man ikke kommer unna. Og det er ikke alle kjærligheter vi er ment til å leve ut".

LIVE LUNDH, VINDUET

 

Hanne Ørstavik (f. 1969) er en av vår tids mest markante og særpregete forfattere. Hun debuterte i 1994. bli hos meg er hennes sekstende roman. Ørstavik er belønnet med de fleste store norske litterære priser, og bøkene hennes er oversatt til over 30 språk.

 

 

Aktuelt