Mount Tupelo

roman

Velg format

kr 349
ISBN
9788249506521
”Forfatteren har igjen skrevet en roman som ikke ligner andre romaner ... Agnar Lirhus har ... vist vilje og evne til å bevege seg utenfor den språklige og fortellertekniske allfarvei."
TERJE STEMLAND, AFTENPOSTEN
”Lirhus skriver et godt, radikalt bokmål. På sitt beste mestrer han antydningens kunst, og hans dystre visjon av Norge og Verden et par tiår fram i tid er spennende”
GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN
”Han skriver tight og dynamisk, med setninger som vet akkurat hvor de skal ... Mange av scenene gnistrer”
TRYGVE RIISER GUNDERSEN, DAGBLADET
”Ordknapp og tettpakket roman … Mount Tupelo er filosofisk og søkende … det er en eksistensiell roman som tar opp i seg miljø, medieutvikling og krigskatastrofer … Lirhus er best på dette; å fange det sosiale spillet, balansegangen og de stille fallene, nyansene og detaljene som dersom de skal beskrives godt litterært, må beskrives med stor kløkt og få ord”
SILJE BEKENG, KLASSEKAMPEN
”Kompleks og tankevekkende roman med en fot i fortiden og virkeligheten og en annen i fremtiden og illusjonen, eller omvendt … en original forfatter som det blir spennende å følge med videre”
STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN
To unge menn skriver TV-serier verden aldri har sett maken til. I Life plantes en dødelig alge i Stillehavet for å redde klimaet, og menneskene må håndtere konsekvensene. Grunge åpner et grenseløst univers hvor seerne kan skape livet de har drømt om. Seriene setter en ny standard for TV. Skillet mellom virkelighet og fiksjon begynner å skli. De to TV-forfatterne Alf og Peder blir rike og feterte, men vennskapet går tapt underveis. Fra en godt beskyttet og bevoktet tilværelse i Hemsedal begynner Alf å undersøke om tingene omkring ham er ekte, om han kan stole på at omgivelsene ikke er manipulert. Mount Tupelo er en roman om å søke overskridelser og suksess ved å skape noe, og samtidig søke å gripe tak i noe virkelig.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2009
ISBN 9788249506521
Innbinding Innbundet
Tittel Mount Tupelo
Bokgruppe 411
I salg 06.08.2009
Design Exil design
Emne Romaner Skjønnlitteratur Mediamiljøer Vennskap
Agnar Lirhus

Agnar Lirhus

Agnar Lirhus (f. 1978) debuterte i 2005 med romanen Skogen er grønn, som ble nominert til P2-lytternes romanpris. Siden har han skrevet syv romaner og to diktsamlinger. I 2011 mottok han Bokhandelens forfatterstipend. Lirhus har også skrevet barneboken Gutten og det glødende treet (2017) og ungdomsromanen Ellers er jeg ikke noe menneske (2018), som ble nominert til Kritikerprisen.

 

Utgitt på Oktober

2022 Dragen
2020 Nå hogger de
2016 Liten kokebok
2013 Historien om oss
2010 Affektlære
2009 Mount Tupelo
2006 Til øya
2005 Skogen er grønn
Les mer

Nyheter

Agnar Lirhus - Flere forfatterportretter

Her finner du flere forfatterportretter av Agnar Lirhus
Les mer