Mørk bil bak

noveller

Velg format

kr 329
ISBN
9788249508778
"Et fellestrekk i novellesamlingen er de små ubetydelige hendelsene som for enkeltmennesket kan bety så utrolig mye. Ord som ikke blir sagt og følelser som ikke blir besvart. Angela Hagen skriver med innlevelse … Det er et form for "syngende" språk … Man blir fort revet med inn i handlingene; den lille delen av noens liv man får innblikk i … De små hendelsene og følelsene man får ta del i, gir mersmak og man ønsker at novellen skal vare evig"
EVY KAVLI, ÅNDALSNES AVIS
"Debutanten Angela Hagen har avgjort et litterært talent. Det viser seg tydelig … Der forfatteren virkelig setter kloa i leseren, er når hun gjennom det usagte røper en situasjon eller et vesentlig vendepunkt … Språklig har forfatteren funnet sin stemme. Den lett dialektpregede nynorsken flyter lett og uanstrengt og er velfungerende både i dialogpassasjene og de narrative partiene"
FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD
"Fengslende noveller ... [Angela Hagen] skriver stille om de store spørsmålene, ved hjelp av antydninger og små tegn beskriver forfatteren en hjelpeløshet og sårhet. I tillegg er språket til Hagen enkelt, uten unødvendige ord eller formuleringer … [det er] en skjørhet og nærhet over de aller fleste tekstene i boken som gjør dette til vakker og veldig ofte trist lesning"
KRISTIAN WIKBORG WIESE, UNIVERSITAS
"Hagen maner frem uro, ulike ståsted og beveggrunner i den samme uroen, med en stemme det er uforutsigbart å beskytte seg mot … Samtidig skriver Hagen med en frodig snert som også resulterer i lettbent hverdagshumor … Det er fristende å be om en roman"
BJØRN O. MØRCH LARSEN, BERGENSAVISEN
“Angela Hagen skaper med få ord situasjoner som gir leseren gysninger ... I bakgrunnen ligger alle de ikke-fortalte historiene, som bare forsiktig antydes. Likevel vibrerer de sterkt nok til at vi blir nysgjerrig på dem. Dette, samt dragkampen som foregår, gir en kraftig spenning til tekstene. Det er det underliggende og tilbakeholdte som gjør situasjonene illevarslende … Den stilige tittelen signaliserer nettopp dette mørke og faretruende som nærmer seg … Hagens skriver stramt og økonomisk … Novellen om en mor som leter etter sønnen sin er, er en annen sterk og sår novelle, som igjen viser Hagens talent for knapt og presist å antyde det som er gått forut. Alt det vesentlige ligger mellom linjene i denne sugende samlingen som med klarhet viser (heller enn beretter om) hvor risikofylt oppdemmede følelser kan være”
MAYA TROBERG DJUVE, DAGBLADET
“dette er tekster som gjer ei rekke djupdykk i fleire av kvardagslivets mange og lett gjenkjennelege fenomen. Som utfordrar oss på det alminnelege, som sviktande mellommenneskelege relasjonar, sjalusi og konfliktfylte samliv … Dette er jo velkjente motiv som det kryr av i litteraturen, så kan dette bli bra i ei novellesamling av ein debutant? Svaret frå denne lesaren er eit ubetinga og begeistra ja. Hagens styrke som novellist ligg i sjølve forma, i komposisjonen og språket. Ho fortel historiene sine med eit fortetta minimumsspråk som skaper eit kraftig sug i teksten. På sitt beste kan det minne om prosaen til forfattarkollega Jon Fosse … ei uvanleg talentfull debutbok som forfattaren kan vere stolt av og novelleelskarar glade for”
JOSTEIN SÆBØE, ROMSDALS BUDSTIKKE
"ein stilsikker og skrivekyndig debut"
JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD
Eirik blir sjalu når ein britisk soldat snakkar til kjærasten hans. Sjukepleiaren Vivi prøver å berge livet til Frank da han blir funnen halvt ihelfrosen ein søndagsmorgon midt på sommaren. Tommy er uroleg for kva dei små forandringane i Janne betyr. Annelin pussar opp sommarhuset og får besøk av ein framand. Øystein kjem heim frå FN-teneste i Libanon og føler at alle andre veit noko han ikkje veit. I Mørk bil bak vil nokon rive seg laus, mens andre strittar imot. Novellene handlar om folk som strevar med sjalusi, skuldkjensle, draumar og lengslar. Angela Hagen skriv lågmælt og variert om dei små tinga som betyr mykje i vanlege folks liv.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2011
ISBN 9788249508778
Innbinding Innbundet
Tittel Mørk bil bak
Bokgruppe 412
I salg 28.09.2011
Design Exil Design
Emne Skjønnlitteratur Noveller
Angela Hagen

Angela Hagen

Angela Hagen (f. 1970) voks opp utanfor Åndalsnes og bur i Molde. Teaterstykket hennar Hundedaganeblei oppført våren 2012 på Barneteatret vårt i Ålesund. Hagen debuterte i 2011 med novellesamlingen Mørk bil bak, som fikk svært god mottakelse. Oljeregnbuer er hennes første roman.

Les mer