Kveld i paradis

flere fortellinger

Velg format

kr 199
På lager
ISBN
9788249523382
En kvinne holder rundt det brennhete porselenet når hun rekker ektemannen kaffekoppen, med hanken vendt mot ham. En annen stryker mannens underbukser så den skal være varm når han kommer ut av dusjen. En tredje betrakter en gardin som tar fyr, og en fjerde dytter vaskerivogna foran postbudet - for å kjenne seg i live.

Lucia Berlin skriver skakt og sanselig om barndom, ungdom, ekteskap og enslighet, fra Texas til Chile, Mexico til New York; steder der hun selv har bodd og levd. Vi møter barn i lek, kvinner i arbeid, frustrerte koner og distanserte ektemenn, hjemvendte krigsveteraner og apatiske alkoholikere, forelskede tenåringer og revolusjonær ungdom. Alle forsøker de å komme gjennom dagene.

«Kveld i paradis» inneholder et kresent utvalg av 22 aldri tidligere oversatte noveller, skrevet med Lucia Berlins skarpe, empatiske blikk for det vakre i det stygge - i menneskene, i hverdagene, i livet.

«Et litterært geni»
NEW YORK TIMES

«Lucia Berlin er i en klasse for seg ... Det er en gave å få tilgang til disse kloke, merkelige og livsbejaende novellene på norsk»
HILDE SLÅTTO, VÅRT LAND

«det er lenge siden jeg har lest en bok som lyser sterkere av sympati og trøst enn dette»
ELIN KITTELSEN, KLASSEKAMPEN

«språket hennes er som små eksplosjoner av liv»
NADJA SPIEGELMAN, THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

«den ordknappe skrivemåten, de oppsiktsvekkende detaljene, de karakteristiske onelinerne eller gjentakelsene som borer seg inn i en. Berlins prosa fremstår som poesi og føles som memoarer»
MAGGIE TRAPP, THE WASHINGTON POST

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2021
ISBN 9788249523382
Innbinding Pocket
Tittel Kveld i paradis
Bokgruppe 504
Oversetter Vibeke Saugestad
I salg 18.02.2021
Emne Noveller Skjønnlitteratur USA Sør-Amerika Sosiale problemer
Lucia Berlin

Lucia Berlin

Lucia Berlin (1936–2004) skrev hele sitt voksne liv. Med Håndbok for vaskedamer har hun fått sitt store gjennombrudd. The New York Times utropte boken til en av de ti beste i 2015.

Les mer