Komposisjon i hvitt og grønt

roman

Velg format

kr 349
ISBN
9788249507757
"Gjeitanger klarer med sin troverdige måte å skrive på, å levendegjøre kunstneren Nicolas de Staël. Som leser kan man formelig se de fargesterke maleriene for seg. Språket er poetisk og flyter lett. Anbefales!"
MONA THORJUSSEN, PORSGRUNNS DAGBLAD
"Vakker og elegant komponert roman ... Det handler om vekselvirkningen mellom den menneskelige og den kunstneriske utviklingen, men det er ingen skråsikre slutninger, bare antydninger som får leseren til å bli nysgjerrig ... Det er elegansen og stilsikkerheten i denne antydningens kunst som gjør at en fascineres av Gjeitangers roman - og av den kunstneren hun biograferer"
VIGDIS MOE SKARSTEIN, ADRESSEAVISEN
"Dette er et sterkt og inderlig portrett av en kunstner. Gjeitanger skriver gripende og innstendig. Språket er godt å lese ... Gjeitanger har komponert et verdig og harmonisk stykke arbeid"
KIRSTEN MUHLE, SANDEFJORDS BLAD
"Et portrett av det skapende menneskets kontinuerlige kamp for å finne mening med sitt eget liv og med det arbeidet hun lager, enten det dreier seg om litteratur eller billedkunst. Gjeitangers språk er samtidig klart og poetisk"
SIGRUN HODNE, STAVANGER AFTENBLAD Bokanmeldernes favoritter 2010
Komposisjon i hvitt og grønt er en roman om den russisk-franske maleren Nicolas de Staël (1914-1955), særlig kjent for sine fargemettede landskapsbilder fra 1950-tallet hvor han med bakgrunn i det abstrakte maleriet utforsker en ny form for figurasjon. De Staël levde opp til de fleste romantiske kunstnermyter, men i Anne Gjeitangers roman er det kunstnerens virke, det konkrete arbeidet, som engasjerer leseren. Med innlevelse og innsikt skildres malerens bestrebelser på å identifisere og realisere sine kunstneriske mål, hans kamp for å fange fargene og lyset han ser i verden rundt seg på et lerret. Det er en kamp hvor han i egne øyne bare glimtvis lykkes, noe berømmelsen og anerkjennelsen som til slutt kommer, i liten grad bøter på. Komposisjon i hvitt og grønt er et særegent kunstnerportrett, en gripende, ettertenksom og undrende roman som undersøker det skapende og det skapte.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2010
ISBN 9788249507757
Innbinding Innbundet
Tittel Komposisjon i hvitt og grønt
Bokgruppe 411
I salg 24.09.2010
Emne Billedkunstnere Skjønnlitteratur Romaner
Anne Gjeitanger

Anne Gjeitanger

Anne Gjeitanger (Poiana Issopo) er født i Oslo i 1963 og oppvokst i Bærum. Hun debuterte som skjønnlitterær forfatter i 2005 med Incontro, den første romanen i en kvartett som i tillegg består av Juni, september, oktober, mai (2007), Begynnelse i november (2008) og Hente seg hjem (2009). I 2010 utga hun romanen Komposisjon i hvitt og grønt, om den russisk-franske maleren Nicolas de Staël, og i 2012 kom romanen The Love Book. Vinterindianere er hennes syvende roman.

Les mer