Katzenjammer

roman

Velg format

kr 348
ISBN
9788249501946
"svært underholdende"
KJETIL STRØMME, VINDUET
"Roman med krutt i ... Bjørn Esben Almaas har vist at han både er en håndverksmessig dyktig prosaist, og at han har en levende og spenstig litterær stemme."
TIRIL BROCH AAKRE, DAGBLADET
"Velskrevet roman … Muligens er ikke Katzenjammer verken en tradisjonell roman eller en fortelling, men den underholder og jamrer på en gang, på sin egen måte."
MARI NYMOEN, ADRESSEAVISEN
”Utgangspunktet er tilsynelatende enkelt, men det går snart opp for en både hvor høyt listen egentlig er lagt, og hvor suverent forfatteren har fått til dette merkelige prosjektet. Katzenjammer er noe så uvanlig som alvorlig samlivsskildring, farse og mystisk psykothriller i ett, hvor den hårfine balansen mellom det tragiske og komiske sjelden forrykkes … Almaas har lyktes svært godt med å etablere en verden der en liten kattekatalysator setter i sving en merkverdig historie. Katzenjammer er like fascinerende som den er uforståelig”
SOFIE ARNEBERG, KLASSEKAMPEN
"en tidvis hylende morsom, men først og fremst dypt tragisk bok om den trettiårige, fremmedgjorte og nærmest desperate moderne mannens krise … en engasjerende og fremfor alt dypt tragisk bok. Det skal bli interessant å følge Almaas i fortsettelsen”
SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD
Et par ønsker seg katt. Han vil vise handlingskraft, og skaffer en katt som hun ikke liker, dermed må han må kvitte seg med katten igjen. Samtidig finner han et sted han kan gjemme seg når han vil være i fred. Det vil han oftere og oftere. Dette er utgangspunktet for en original roman som i sjelden grad utvikler sin egen indre logikk, en roman der de burleske og suggestive situasjonene synes å bevege seg mot noe gåtefullt og overskridende.

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2003
ISBN 9788249501946
Innbinding Innbundet
Tittel Katzenjammer
Bokgruppe 411
Design Exil Design
Emne Katter Skjønnlitteratur Ekteskap og parforhold Romaner
Bjørn Esben Almaas

Bjørn Esben Almaas

Bjørn Esben Almaas (f.1975) debuterte i 2001 med den kritikerroste novellesamlingen Costa del Sol. Han har siden skrevet romanene Katzenjammer (2003) og Sov eller snakk om kjærlighet (2009). Han har også laget kortfilm og skrevet filmmanus. Den gode vennen kom ut i 2019 til strålende kritikker, og romanen ble nominert til Nordisk råds litteraturpris 2020 og EU-prisen samme år. Den gode vennen er solgt for utgivelse i flere land.

«I Den gode vennen avdekkes barndommens tildragelser baklengs, mens den voksne mannens liv, det nåtidige familielivet, bølger og rykker fremover nær sagt med den klassiske kriminalromanens dramaturgiske trykk … men den bærer også i seg en helt egen vemodig intensitet, en intensitet som bare den riktig gode litteraturen kan skjenke oss»
Fra juryens begrunnelse for nominasjonen til Nordisk råds litteraturpris 2020.

Les mer

Nyheter

Bjørn Esben Almaas og Maria Navarro Skaranger nominert til EUs litteraturpris 2020

I går ettermiddag ble det kjent at Bjørn Esben Almaas og Maria Navarro Skaranger er to av fire nominerte til EUs litteraturpris 2020.
Les mer